U ovo selo u Srbiji Hrvati masovno odlaze u kupovinu

Vijesti 16. lip 201919:27 > 19:32
Pixabay (ilustracija)

Vojvođansko selo Bogojevo nedaleko od graničnog prijelaza kod Erduta posljednjih je godina postalo prava šoping meka za Hrvate u potrazi za jeftinijim cigaretama, lijekovima, živežnim namirnicama te higijenskim potrepštinama.

“Kupuju hranu, lijekove, kozmetiku, cigarete, alkoholna i bezalkoholna pića, ali i sve ostale potrepštine i to u velikim količinama jer su kod nas čak i hrvatski proizvodi poput Vegete jeftiniji. Hrvati u velikom broju dolaze tijekom cijelog tjedna”, ističe prodavačica jedne trgovine u Bogojevu za Večernje novosti

Nabavlja se od tlakomjera do ručka

Bračni par iz Vukovara koji duže vrijeme kupuje u Bogojevu kaže da ovdje kupuju čak i tlakomjere. Kažu da najskuplji aparat za mjerenje tlaka u Bogojevu košta 400 kuna, a isti takav u Hrvatskoj košta 1.885 kuna.

“Kupuju najviše lijekove protiv bolova, koji se u Hrvatskoj ne mogu nabaviti bez recepta, kao i kreme svih vrsta, sirupe, dijetetske proizvode, dječju hranu, toplomjere i razna pomagala, što je sve duplo skuplje kod njih” nabraja ljekarnica iz Bogoja.

Meštani Bogojeva kažu da, zbog navale kupaca iz Hrvatske, u dućane i apoteke odlaze rano ujutro ili predvečer, kad se gužve smanje.

”Ne prođe dan bez hrvatskih posjetitelja. Neki od njih dolaze već u 11 sati. Oni nam čine 90 posto prometa”, kaže konobar lokalnog restorana.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mrežaTwitter | Facebook | Instagram.