Tko je nadležan odlučivati o potencijalnom sukobu interesa Nataše Novaković?

Vijesti 16. lip 201922:27 > 22:32
N1

I dalje se ne zna tko je nadležan odlučivati o izuzeću Nataše Novaković zbog slučaja Andreja Plenkovića. Predsjednica Povjerenstva za sukob interesa traži hitne izmjene sadašnjeg zakona, a SDP ide i korak dalje pa predlaže da o izuzeću odlučuje Visoki upravni sud.

Politika i struka oko tog pitanja nisu složni što znači samo jedno – teško da će se uskoro donijeti odluka o predsjedniku povjerenstva.

Povjerenstvo – Ustavni ili Upravni sud? Tko je nadležan odlučivati o potencijalnom sukobu interesa Nataše Novaković? Novaković je u programu N1 televizije ponudila rješenje.

“Možemo priložiti to da Hrvatski sabor uputi u hitnu proceduru izmjene i dopune Zakona o sukobu interesa samo u ovom segmentu, da se riješi ne samo tko je nadležan nego i u kojem roku? Jer i rokovi su bitni. Da i imamo neko tijelo koje je nadležno, ali ne znamo u kojem roku to mora postaviti, dakle bilo bi dobro da se to što prije riješi”, kazala je Novaković.

No, Ministarstvo uprave između redova poručuje – neka Povjerenstvo pošalje prijedlog, ali teško da će se ići u izmjene sadašnjeg Zakona.

Više u prilogu našeg Elvira Mešanovića.

 N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mrežaTwitter | Facebook | Instagram.