Branko Bačić: Dolazak izaslanika Vlade na Sutjesku nije veličanje SFRJ

Vijesti 18. lip 201908:50 > 08:52
Tomislav Miletic/PIXSELL

Obilježavanju obljetnice bitke na Sutjesci održanom u nedjelju na Tjentištu ove se godine prvi put pridružio i izaslanik hrvatskog premijera Andreja Plenkovića; u toj ulozi na Tjentištu je bio državni tajnik Ministarstva obrane Tomislav Ivić, piše u utorak Večernji list.

Iako je najviše poginulih u toj bitki bilo iz Hrvatske, točnije iz Dalmacije, zbog čega su povijesničari suglasni da je Sutjeska bila dominantno hrvatska bitka, do ove godine ni jedna naša državna institucija nije ondje imala svoje izaslanike.

VEZANA VIJEST

 “Kao što odlazak u Bleiburg ne predstavlja veličanje NDH, nego se odaje pijetet brojnim hrvatskim domoljubima koji su bez suda i presude smaknuti u Bleiburgu i na križnim putovima diljem bivše države, tako ni odlazak izaslanika premijera na Sutjesku apsolutno nije veličanje boljševičke i komunističke Jugoslavije. Na Sutjesci je poginulo više od 3000 Hrvata, mojih Dalmatinaca, i svih drugih koji su krenuli u borbu protiv fašizma i za slobodu svoje domovine”, komentirao je predsjednik kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić.

 On se ne boji eventualnih kritika s desnice zbog tog poteza premijera, za koji tvrdi da je na tragu politike prvog predsjednika Hrvatske i HDZ-a Franje Tuđmana.

Na Tjentištu su u nedjelju bili i SDP-ovi zastupnici Ranko Ostojić i Arsen Bauk, koji nije želio špekulirati zbog čega izaslanika iz Banskih dvora dosad nije bilo na Tjentištu, piše u utorak Večernji list.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram