Riječki studenti koji izrađuju vlasulje oboljeloj djeci traže donatore

Vijesti 21. lip 201919:50 > 20:19
Pixabay (ilustracija)

Studenti Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci okupljeni u projekt Kosa Ri, koji se bavi izradom vlasulja za oboljelu djecu, objavili su poziv za doniranje prirodne kose.

Njihov je cilj jednostavan, prikupljanje kose i izrada perika za djecu oboljelu od autoimunih i onkoloških bolesti. Zahvaljujući Student Day Festivalu, LEO klubu Rijeka, eSTUDENT-u i Rotaractu Rijeka prikupili su preko 20.000 kuna, a sada su im potrebni donatori zdrave kose od kojih će napraviti nove perike.

“Trenutno nam je potrebno 20 repova kose; 10 repova plave/blond kose i 10 repova smeđe kose, dužine najmanje 40 centimetara! Također, kosu ćemo preuzeti osobno od Vas umjesto slanja poštom i to na području Zagreba, Rijeke i/ili Karlovca”, poručili su studenti.

“Ovim Vas putem lijepo molimo i pozivamo da se svi koji su voljni donirati svoju kosu (a da je ovih karakteristika i na ovim lokacijama) jave u inbox sa fotografijom kose i informacijom koliko je dugačak taj rep kose! S obzirom da je interes za doniranje u zadnjih par mjeseci bio velik, najpošteniji način za doniranje kose je taj da ćemo uzeti prvih 20 donacija koje odgovaraju potrebama i opisu koje smo naveli, jer nažalost nemamo dovoljno financija da iskoristimo više od tih 20 potrebnih repova kose. Puno Vam hvala na velikim srcima, dobroj volji i strpljenju”, poručili su na Facebooku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram