Zatvorenici u remetinečkom zatvoru u Zagrebu napali čuvare i teško ih ozlijedili

Vijesti 28. lip 201922:34 > 22:37
Tomislav Miletic/PIXSELL (ILUSTRACIJA)

Pravosudnom policajcu koji je pokušao smiriti zatvorenika koji je lupao i vikao u sukobu je pukao mišić na ruci, a njegov kolega u četvrtak je, smirujući rastrojenog zatvornika, pao i slomio kosti šake.

U zagrebačkom zatvoru nemaju klime, osim za upravu i računovodstvo, a konstantan je i manjak ljudi koji paze na zatvorenika koje neizdržive vrućine čine nervoznijim i opasnijim, piše 24sata.

Temperatura u kućici ispred zatvora nekidan je dosegla je i 50 Celzijevih stupnjeva. Tako je prošli tjedan, neslužbeno doznajemo, zatvorenik lupao po ćeliji i vikao.

Kako bi ga smirio, pravosudni policajac otvorio je vrata no zatvornik ga je napao. U sukobu je policajcu pukao mišić na desnoj ruci. Istoga dana, vozilo Hitne pomoći još jednom je stiglo u zagrebački zatvor. Dežurnom je pozlilo zbog tlaka pa je završio na liječenju.

Do petka iz Ministarstva pravosuđa nisu podnijeli kaznenu prijavu zbog napada na pravosudnog policajca.

Drugi napad dogodio se u četvrtak nakon što je policija dovela pritvorenika. Navodno netko nije obavijestio pravosudne policajce da je riječ o čovjeku s psihičkim problemima. Iz tko zna kojeg razloga burni i agresivno je reagirao udarajući rukama i nogama ljude oko sebe.

U naguravanju koje je uslijedilo jedan pravosudni policajac pao je i slomio ruku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter|Facebook | Instagram.