HNS se oglasio o snimci na kojoj djeca iz NK Poljičanin viču ZDS

Vijesti 01. srp 201914:43 > 14:46
N1

Prije nekoliko dana društvenim mrežama proširila se snimka na kojoj djeca iz nogometnog kluba NK Poljičanin 1921, na nagovor starije osobe, izvikuju ustaški pozdrav "Za dom spremni".

Snimka prikazuje kako stariji muškarac i jedan od dječaka ostalima daju upute kako vikati ustaški pozdrav.

“On viče Za dom, mi spremni”, kaže dječak nakon čega mu se pridružuje ostatak ekipe.

Riječ je o djeci iz Srinjina, mjesta između Splita i Omiša, pisao je Index, koji je kontaktirao predsjednika kluba NK Poljičanin 1921, Nikolu Mužinića. Njegov odgovor glasio je:

“Da za dom nismo bili spremni, doma imali ne bi”, kazao je i objasnio da je snimka nastala u Barceloni, gdje su djeca nastupala na turniru za godišta od 2006. do 2009. godine, što znači da je riječ je o djeci starosti od 10 do 13 godina.

Upitali smo HNS hoće li reagirati, odnosno hoće li sankcionirati odgovorne u klubu NK Poljičanin zbog incidenta u kojem su djeca izvikivala ustaški pozdrav.

“NK Poljičanininin 1921 natječe se u županijskoj ligi NS Splitsko-dalmatinske županije. Stoga je navedeni županijski nogometni savez nadležan za eventualne sankcije, nakon što se utvrde sve okolnosti te da li su na snimci zaista prikazani igrači navedenog kluba. Hrvatski nogometni savez pratit će razvoj događaja te po potrebi poduzeti odgovarajuće radnje”, odgovorila nam je glasnogovornica HNS-a Nika Bahtijarević.

Pitanje smo potom uputili na Nogometni savez županije Splitsko-dalmatinske.

“Savez je zatražio očitovanje od NK Poljičanininin, te će po dobivanju istog “slučaj” uputiti prema višim instancama, odnosno Disciplinskom sucu”, odgovorio je predsjednik Saveza Marko Erceg.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram