Zbog ozljeđivanja posjetitelja kazneno prijavljen operater ziplinea kod Vrhovina

Vijesti 03. srp 201913:42 > 13:43
Ilustracija

Policija je podnijela kaznenu prijavu protiv operatera ziplinea Pazi medo koji je nakon nezgode u kojoj je teško ozlijeđeno dvoje posjetitelja odlukom inspekcije rada bio zatvoren protekla četiri dana, doznaje se u policiji i općini Vrhovine.

Za kazneno djelo protiv opće sigurnosti policija iz Otočca je kazneno prijavila 35-godišnjaka iz Bregane zbog sumnje da 20. lipnja u Rudopolju, kao operater na polaznoj platformi adrenalinskog spusta zipline, “nije postupio po tehničkim pravilima i propisima o zaštitnim mjerama te su prilikom spuštanja 40-godišnjak i 38-godišnjakinja iz Sesveta zadobili teške tjelesne ozljede”, izvijestila je u srijedu ličko-senjska policija.

O događaju je obaviješten inspektor rada Državnog inspektorata te je Ziplineu, piše u policijskom priopćenju, “zabranjeno obavljanje radnih postupaka, dok se ne otklone nedostaci“.

Neslužbeno se doznaje da se propust odnosi na nedostatak na električnom vitlu, a načelnik općine Vrhovine Milorad Delić rekao je Hini da je zipline sada siguran i nakon četiri dana zabrane rada od danas ponovno u funkciji.

“Zipline je u vlasništvu općine Vrhovine, dali smo ga na koncesijsko upravljanje turističkoj agenciji iz Samobora te je protiv njihovog operatera podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Dakle, do manje ljudske pogreške je došlo, djevojka i mladić malo su se sudarili i nisu teško stradali, ali je važno reći da je Zipline siguran, te da ima uporabnu dozvolu“, rekao je Delić.

Prema neslužbenim informacijama ozlijeđena 38-godišnjakinja dobro se oporavlja od prijeloma zdjelice i ozljede kralježnice, kao i 40-godišnjak kojem je napukla lubanja i kosti lica pa su nakon dva dana iz bolnice pušteni na kućni oporavak.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.