Fakultet političkih znanosti opet ukida kolegij 'Istraživačko novinarstvo'

Vijesti 05. srp 201919:50 > 19:56
N1

Fakultet političkih znanosti od sljedeće akademske godine studentima diplomskog studija neće ponuditi 'Istraživačko novinarstvo kao izborni kolegij. O tome smo u Newsroomu razgovarali s novinarkom portala Srednja.hr i predsjednicom Zbora istraživačkih novinara HND-a Dorom Kršul.

Nakon što su to već jednom učinili prije šest godina, u Lepušićevoj 6 opet ukidaju, odnosno, kako kažu, zamrzavaju kolegij Istraživačkog novinarstva, piše Kršul u tekstu za portal Srednja.hr.

Kolegij se tijekom ove akademske godine izvodio u suradnji s GONG-om i Hrvatskim novinarskim društvom, u sklopu projekta ‘Društveno korisno učenje’, za koji je GONG putem Europskog socijalnog fonda osigurao više od milijun kuna. Projekt će s krajem akademske godine biti završen, a u novoj akademskoj godini FPZG ‘zamrzava’ Istraživačko novinarstvo.

S FPZG-a to pravdaju birokratskim zavrzlamama vezanim uz kolektivni ugovor za visoko obrazovanje. Iz Hrvatskog novinarskog društva izražavaju nevjericu ovom informacijom, a studenti koji su ove godine odslušali Istraživačko novinarstvo poručuju: studenti novinarstva apsolutno moraju imati ovakav kolegij.

U gostovanju za Newsroom, Dora Kršul istaknula je da bi istraživačko novinarstvo trebalo biti kamen temeljac tog studija.

“Vrijeme je da se Fakultet političkih znanosti konkretno odredi prema cjelokupnom studiju novinarstva i odredi se prema tome što od tog studija želi. Ovo apsolutno nije dobar smjer.”

Cijelo gostovanje Dore Kršul u Newsroomu pogledajte ovdje:

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram