Po dojavi građana uhićen napadač iz Đakova, nije pružao otpor

Vijesti 09. srp 201913:03 > 22:35
N1

U đakovačkom Centru za socijalnu skrb došlo je do pucnjave u kojoj je ubijena dugogodišnja socijalna radnica, a teško je ranjen djelatnik tog centra. Napadač je pronađen i uhićen nakon 20 sati večeras, višesatne intenzivne potrage.

22:28

“U 20:10 sati u blizini autoceste A5 u polju između mjesta Đakovo i Đakovački Selci, po dojavi građana pronađen je 61-godišnjak za kojeg se sumnja da je počinio ovaj događaj, ovo kazneno djelo. Policijski službenici su po dojavi došli na mjesto dojave. Pronašli su ga i uhitili uz uporabu sredstava prisile. Osoba se sada nalazi pod nadzorom u policijskoj postaji. Mogu napomenuti da prilikom uporabe sredstava prisile i prilikom postupanja nije došlo do pružanja otpora. Uz osobu je pronađeno vatreno oružje”, kazao je zamjenik načelnika PU Osječko-baranjske Darijo Premec.

“Dalje se provode izvidi. Osoba je uhićena, u suradnji s nadležnim Državnim odvjetništvom provodimo izvide. Sukladno odluci nadležnog Državnog odvjetništva, osoba se vodi u našu pritvorsku policijsku jedinicu i dalje je odluka na Državnom odvjetništvu”, objasnio je zamjenik načelnika daljnje postupanje.

20:28

Napadač iz Đakova pronađen je i uhićen, objavila je policija.

20:20

Policija se, prema tvrdnjama mještana, spustila na područje na kojem je jezero i jedan napušten objekt, polje, šume i staja.

19:56

Policija konstantno provjerava dojave, oko 19 sati bili su oko kuće počinitelja, no tad je stigla nova dojava i svi policajci su krenuli s rotirkama na područje 10-ak km od Đakova. Ondje su stigli i specijalci. Policija mještane upućuje u kuće, a i novinare su uputili na sigurnu udaljenost, javlja naša reporterka Vanja Kranic.

19:52

U mjestu nedaleko od Đakova, u ovim trenucima stigao je velik broj pripadnika specijalne policije, koji pretražuju područje, na kojem se, prema dojavi koju su dobili, možda nalazi napadač iz Đakova.

17:49

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na Twitteru je osudila napad na soijalne radnike u Đakovu.

“Oštro osuđujem svaki oblik nasilja, kao i ovaj današnji tragični napad na djelatnike đakovačkog Centra za socijalnu skrb. Izražavam sućut obitelji žrtve, kao i nadu da će se druga žrtva napada oporaviti”, napisala je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Više čitajte OVDJE.

17:48

Premijer Andrej Plenković izrazio je, dolazeći na sjednicu Predsjedništva HDZ-a, sućut obitelji socijalne radnice koja je danas ubijena u Đakovu.

Više čitajte OVDJE.

16:58

Predsjednica Sindikata zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi Hrvatske Jadranka Dimić u Newsroomu je komentirala napad na socijalne radnike u Đakovu, u kojem je jedna djelatnica ubijena, a djelatnik koji je životno ugrožen nalazi se u bolnici.

“Država štedi na socijalnim radnicima. Pojedinačne tužbe koje socijalni radnici podnose državi zbog nasilja koje dožive završavaju naknadom štete. Očito je državi draže plaćati naknadu štete nego osigurati zaposlenike”, kaže Dimić.

Više čitajte OVDJE.

15:52

“U ovom času mogu reći da je ovo jako tužan dan”, poručila je ministrica Murganić koja je stigla u Đakovo.

“Prestrašno je da je poginula od ruke onoga kojemu je pomagala”, pojasnila je ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Više čitajte OVDJE

15:27

Nakon tragičnog događaja u Đakovu u kojemu je ubijena jedna socijalna radnica, a drugi djelatnik centra zadobio po život opasne ozljede, Hrvatska komora socijalnih radnika oglasila se priopćenjem u kojemu je zatražila od nadležnih institucija da proglase Dan žalosti.

Više čitajte OVDJE.

14:29

Đakovo je puno policije, u tijeku je i dalje intenzivna potraga za napadačem.

14:04

U tijeku je neurokirurška operacija i liječnici KBC-a Osijek bore se za život ranjenoga djelatnika Centra za socijalnu skrb u Đakovu, doznajemo iz osječke bolnice.

13:53

Darijo Premec, iz PU osječko-baranjske, za N1 je rekao da policija intenzivno traga za počiniteljem.

“U ovim trenucima, pošto smo imali informaciju da se osumnjičena osoba udaljila biciklom, policijski službenici provode mjere traganja”, rekao je.

“Mi imamo informaciju o kojoj se osobi radi, radi se o nama poznatoj osobi i tako temeljimo pretragu prema poznatoj osobi i lokacijama gdje bi se mogla nalaziti”, rekao je.

Više pročitajte OVDJE.

13:38

Prema neslužbenim informacijama iz đakovačkog Centra za socijalnu skrb ubijena je dugogodišnja socijalna radnica , a ranjen je pravnik te ustanove. 

13:31

Policija intenzivno traga za počiniteljem ubojstva, čiji je identitet poznat, javili su iz PU osječko – baranjske.

13:21

Policijska uprava osječko-baranjska zaprimila je oko 12,10 sati dojavu da je u Centru za socijalnu skrb Đakovo došlo do pucnjave te da se jedan muškarac biciklom udaljio s mjesta događaja. Prema do sada dostupnim informacijama jedna djelatnica Centra je smrtno stradala dok je jedan djelatnik Centra ozlijeđen te je prevezen u Klinički bolnički centar u Osijek gdje mu se pruža pomoć, kažu u policiji.

13:15

Kako neslužbeno doznajemo, u pucnjavi je ubijena socijalna radnica, a djelatnik Centra za socijalnu skrb teško je ranjen i liječnici mu se bore za život.

13:07

 Prema posljednjim informacijama, napad je izvršio korisnik socijalne naknade.

13:07

Neslužbeno doznajemo, u osječkoj se bolnici liječnici bore za život ranjenog djelatnika Centra za socijalnu skrb.

13:04

Iz Vlade Republike Hrvatske za N1 su potvrdili da se napad dogodio te da je ministrica Nada Murganić zajedno sa svojim kriznim timom već na putu prema mjestu događaja.

13:03

Teško ranjena osoba prevezena je u osječku bonicu.

Muškarac koji je pucao je u bijegu i policija za njim intenzivno traga.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.

VEZANE VIJESTI