Policija traga satima za napadačem iz Đakova

Vijesti 09. srp 201918:39 > 19:40
N1

Policija i dalje traga za počiniteljem koji je u đakovačkom Centru za socijalnu skrb usmrtio socijalnu radnicu i teško ranio još jednu osobu.

Gost Dnevnika u 18 bio je zamjenik načelnika PU Osječko-baranjske Darijo Premer.

“U ovim trenucima policijski službenici na terenu obavljaju inteenzivno traganje za osobom koja se dovodi u vezu s ovim kaznenim djelom. Možemo zahvaliti građanima, imali smo nekoliko dojava o sumnjivoj osobi jer Đakovo je manji grad i poznaju se osobe. Nažalost dojave nisu bile istinite, radilo se o drugim osobama. Provjeravamo sve institucije, osobe s kojima je osba u vezi ili koje obilazi, kako bismo ga što prije pronašli”, kazao je zamjenik načelnika. 

VEZANA VIJEST

Zamjenik načenika potvrdio je da su na mjestu zločina pronađene stvari za koje se provjerava jesu li povezane s počiniteljem.

Potvrdio je da se pretpostavlja da je počinitelj za kojim se traga naoružan.

“Pretpostavljamo zato što je osoba imala vatreno oružje kod sebe. Nažalost, došlo je do usmrćenja vatrenim oružjem jedne osobe, druga osoba je u ovim trenucima još uvijek u KBC-u Osijek, gdje mu se pruža pomoć.”

“Očevidom je utvrđeno da je osoba prije 12:10 sati došla u Centar za socijalnu skrb u Đakovu i vatrenim oružjem usmrtila jednu djelatnicu Centra u jednoj prostoriji. U drugoj prostoriji došlo je do pucanja i ranjavanja djelatnika koji se sad nalazi u bolnici.”

“Osoba koja se dovodi u sumnju evidentirana je u našim evidencijama za određena kaznena djela i prekršaje.”

Potvrdio je i da je, zbog ranijih kaznenih i prekršajnih djela, počinitelj ilegalno posjedovao oružje kojim je jedna djelatnica usmrćena, a druga osoba ranjena.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram