Bandić: Izmjene GUP-a neće zaustaviti 'bubnjarska demokracija'

Vijesti 10. srp 201911:50 > 11:58
Goran Stanzl/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je u utorak da neće odustati od izmjena Generalnog urbanističkog plana (GUP) poručivši kako će se svim pravnim sredstvima boriti protiv toga da Ministarstvo graditeljstva može arbitrirati o Zagrebu.

“Mene ništa ne smeta, a najmanje me smeta poštivanje zakona. Ja zakon poštujem i da ga ne poštujem ne bi dobio šest mandata”, rekao je Bandić na aktualnom satu u zagrebačkoj Gradskoj skupštini odgovarajući na upit Renata Peteka (Naprijed Hrvatska! – Progresivni savez) smeta li ga što za izmjene GUP-a treba dobiti suglasnost Ministarstva graditeljstva. Dodao je kako će učiniti sve što to ministarstvo zahtjeva od resornih gradskih ureda. 

VEZANA VIJEST

No, rekao je Milan Bandić, smeta ga “laž i političko arbitriranje” te se upitao zašto Zagreb jedini od kontinentalnih gradova ima taj “ziherung” i arbitrarnu odluku ministarstva kada je Zagreb u pitanju.

Poručio je da će se svim pravnim sredstvima boriti da to sruši i ukine, jer se na taj način kažnjava Zagreb da ne može samostalno raspolagati svojim glavnim resursom – prostorom.

“Grad Zagreb nije ničije 13. prase i neće to biti. Svim pravnim sredstvima ću se boriti da to dokažem”, rekao je Bandić i poručio kako ga u izmjenama GUP-a neće zaustaviti ni “bubnjarska demokracija”, aludirajući na prosvjed koji su neke udruge organizirale uoči sjednice Skupštine.

#related-news_0

“To je istih 30 ljudi koje imate na Facebooku i šetaju po gradu od Cvjetnog do Hipodroma i Gradske skupštine”, kazao je Bandić istaknuvši kako mu “time daju snage da ne odustane već napravi zagrebački Manhattan i kongresni centar, redizajnira Zagrebački velesajam i sl.”

Sjednica zagrebačke Gradske skupštine počela je zahtjevima za stankom klubova SDP-a, GLAS-a i Lijevog bloka zbog konzultacija oko dnevnog reda.

Zastupnici su većinom glasova odbili zahtjev Lijevog bloka da se u hitni postupak stavi točka dnevnog reda vezana uz izvješće o realizaciji projekta “Grad u gradu”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram