Nove prijetnje djelatnici CZSS-a u Đakovu

Vijesti 11. srp 201912:48 > 15:09
Ilustracija

Ravnateljica Centra za socijalnu skrb Đakovo potvrdila je da je u četvrtak jedan od korisnika Centra prijetio djelatnici.

Riječ je o korisniku Centra iz Slavonskog Broda, javlja Matea Dominiković.  

VEZANE VIJESTI

“Na komemoraciju neće doći samo kolege iz Slavonije, nego iz cijele Hrvatske, kao i predstavnici Ministarstva. Nas je zgrozio ovaj bezuman čin. Ona je 24 godine savjesno obavljala svoj posao, a preminula je na svom radnom mjestu pomažući jednom od svojih korisnika. Još uvijek se naš mladi kolega koji je nastradao isti dan bori za život. Molimo se da sve to prođe najbolje što može, ali bojimo se”, rekla je Dubravka Petrović, ravnateljica Đakovačkog Centra za socijalnu skrb na komemoraciji za ubijenu socijalnu radnicu. 

“Javni prostor je takav kakav je, u cijelom je društvu vlada klima da su socijalni radnici krivi za sve nedaće ovog svijeta. Mi smo samo jedna karika u priči o pomaganju ljudima. Pitaju nas sada je li se ovo moglo spriječiti? Nije. Ovo je bio toliko bezuman čin da nije postojala mjera koja bi to spriječila”, rekla je Petrović.  

“Pokušavamo ne čitati komentare, koji su vrlo ružni. Molim ljude da se sudrže od ružnih riječi u trenucima žalosti za našom djelatnicom”, rekla je Petrović, te dodala kako je njihova druga djelatnica dobila prijetnje na svoj Facebook profil, te da će nakon sprovoda morati ići u policiju kako bi prijavila prijetnje.  

“Ovo nas neće zaustaviti”

“Došli smo kako bi odali počast preminuloj kolegici i pokazali kolegama iz Đakova da smo uz njih. Ovo nas neće zaustaviti, nastavit ćemo odgovorno raditi svoj posao. Molimo građane da imaju razumijevanja za nas. Mi se trudimo biti pomoć i podrška svakoj obitelji, a danas nama treba podrška”, rekla je Anica Gusak Krajnović, ravnateljica Centra za socijalnu skrb u Slavonskom Brodu.  

“Mi o svojoj sigurnosti nismo razmišljali do jučer ujutro. Naši ukućani sjede sada osam sati i čekaju hoćemo li se vratiti. Vidim kod kolegica strah u očima, očito je da do toga dolazi. Nadam se da ćemo se svi uspjeti izdići iznad toga”, rekla je ravnateljica.  

“Ako bi me pitali koliko ima ljudi koji bi mogli učiniti ovakvo nešto, odgovorila bih vam jako puno. U svakoj kući ima puno problema, ali ovo nije način za njihovo rješavanje”, dodala je Gusak Krajnović.

Podsjetimo, u četvrtak u 13 sati je održana komemoracija za ubijenu socijalnu radnicu, a u 16 sati nesretna žena bit će pokopana na groblju u Selcima Đakovačkim.  

Nakon ubojstva u Đakovu i ministrica Nada Murganić izjavila je da su u srijedu u dva Centra zabilježeni incidenti, razbijena stakla te da su djelatnici Centara bili izloženi vrijeđanju i prijetnjama.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram