Živi Zid: Sabor postaje mjesto za skupljanje potrošenih HDZ-ovih ministara

Vijesti 15. srp 201915:11 > 15:25
N1

Saborski zastupnik Živog Zida Damjan Vucelić rekao je kako njegova stranka pozdravlja ostavku Gorana Marića, te da je najbolje rješenje za situaciju u kojoj se nalazi aktualna Vlada prijevremeni izbori.

“Stav Zivog Zida je da je ministar Marić morao otići. Institucije su debelo zakazale, nisu obavile svoj posao, jer da jesu, Goran Marić ne bi postao ministar”, rekao je novi saborski zastupnik Živog Zida Damjan Vucelić.

“Čovjek zadužen za upravljenjm držabnom imovinom koristio je svoju pozicuju kako bi povećao svoju imovinu. Nedopustivo je da se Marić vrati u hrvatski Sabor. Sabor postaje mjesto za skupljanje potrošenih, iskorištenih HDZ-ovih ministara”, rekao je Vucelić.

“Ovaj sustav ne funkcionira, tko god da dođe umjesto Marića ili bilo kog drugog ministra sprovodit će istu politiku. Doći će nam novi Marić. HDZ je u takvoj poziviji da tko god dođe ništa se neće promijeniti. Umjesto Dalić došao je Horvat, sve je ostalo isto”, kazao je Vucelić.

Smatra da se u hrvatskoj politici neće ništa promijeniti dok se ne sprovede prijedlog njihovog zakona o provjeri porijekla imovine.

“U Hrvatskoj, dok se ne sprovede naš prijedlog zakona o provjeri porijekla imovine, i dok se nezakonito stečena ne oduzme, ništa se neće promijeniti. Kada budemo imali priliku implementirati taj zakon, tada možemo očekivati neke promjene”, rekao je Vucelić.

Plenković u rekonstrukciju Vlade ide samo kako bi održao Vladu na životu, smatra on.

“Ovako se ništa neće promijeniti. Rješenje su novi izbori, rješenje lošeg sustava je da HDZ nestane s političke scene. Mi smo tu da upozoravamo i jednog dana dođemo na vlast kako bi mogli promijeniti neke stvari. Ali prije toga treba se uništiti HDZ”, rekao je Vucelić.

“Kolegica Sabolek i ja već smo dali svoje potpise za smjenu ministara ove Vlade, mi smo za to da se Vlada makne pa makar i putem prijevremenih izbora”, dodao je Vucelić.

Tijek događaja oko ostavke Gorana Marića iz minute u minutu pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.