Tko će naslijediti Gorana Marića na čelu Ministarstva državne imovine?

Vijesti 15. srp 201921:29 > 21:30
Goran Stanzl/PIXSELL

Goran Marić podnio je u ponedjeljak neopozivu pisanu ostavku premijeru Andreju Plenkoviću i objavio to na konferenciji za novinare nešto poslije 12 sati u Novom Vinodolskom nakon što je potpisao posljednji ugovor o darovanju nekretnine kao ministar državne imovine.

Marić je, kako doznajemo, prelomio o ostavci još u subotu kada se sastao s premijerom Plenkovićem u Banskim dvorima, prije negoli je predsjednik Vlade otišao u Dalmaciju na službeni put. Tada mu je navodno rekao, prenose nam dobro upućeni izvori, kako i sam teško podnosi medijski pritisak, posebno jer se u afere upletala i njegova obitelj, te da će sam podnijeti ostavku. Premijer se s njim složio i dogovorili su da sam podnese ostavku.

Jutarnji list piše da se Ministarstvo državne imovine neće ugasiti, nego će se tražiti novi ministar. Kao moguća zamjena spominje se sadašnji državni tajnik Krunoslav Katičić, koji je i prijatelj premijera, no to nije sigurno jer se tako spekuliralo i s Darkom Nekićem kao budućim ministrom uprave, pa se to nije dogodilo.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.