Objavljene rang-liste za upis na visoka učilišta

Vijesti 15. srp 201922:04 > 22:06
Ilustracija

Objavljene rang-liste za upis kandidata na studijske programe visokih učilišta u Hrvatskoj u akademskoj godini 2019./2020. pokazuju kako je ove godine najveći interes kandidata za studijske programe u polju logopedije.

Prema podacima Središnjeg prijavnog ureda Agencije za znanost i visoko obrazovanje u ljetnom upisnom roku za ulazak u svijet visokog obrazovanja natjecalo se 33.257 kandidata, a pravo upisa ostvarilo je njih 24.048, prenosi tportal.

U odnosu na protekle godine, značajnijih odstupanja nema, pa tako među pet najpoželjnijih studijskih programa prevladavaju oni iz polja zdravstva: Fizioterapija, Odjel zdravstvenih studija Sveučilišta u Splitu; Izobrazba trenera; smjer -Kondicijska priprema sportaša (stručni), Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu; Fizioterapija (stručni), Zdravstveno veleučilište u Zagrebu; Radiološka tehnologija (stručni), Zdravstveno veleučilište u Zagrebu.

Konačne rang-liste za upis kandidata na studijske programe visokih učilišta u Republici Hrvatskoj u akademskoj godini 2019./2020. objavljene su na mrežnim stranicama www.postani-student.hr.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.