Marijan Aladrović o kaznenoj prijavi svoga sina: Nismo trošili riječi na to

Vijesti 18. srp 201914:46 > 14:59
N1

Naša reporterka Matea Dominiković razgovarala je s Marijanom Aladrovićem, bivšim požeško-slavonskim županom, predsjednikom Gradskog vijeća Pleternice, voditeljem podružnice Hrvatskih šuma u Požegi - i ocem budućeg ministra rada i mirovinskog sustava Josipa Aladrovića.

“Zadovoljan sam križaljkom jer mi je drago što su to mladi ljudi. Ja se radujem svačijem uspjehu, a onda i uspjehu svoga sina”, kazao je Marijan Aladrović.

Ni dan nakon proglašenja, zaboravio je prijaviti automobil svoje supruge. Čitaju se napisi da su zaposlenici HZMO-a podigli prijavu?

“Naravno da dospijete pod povećalo. Jedan od razloga zašto se nisam ponovno kandidirao su upravo te medijske situacije kada je sve pod povećalom. Što se tiče kaznene prijave, kada sam čuo, pitao sam sina o čemu se radi – on je rekao da je odbačeno. Nismo imali vremena trošiti riječ na to.” 

VEZANA VIJEST

Osvrnuo se i na imovinsku karticu.

“Vjerojatno je zaboravio, posebno jedan Smartić od par tisuća eura. I sam sam kroz radni vijek i svoje prisustvo u političkom životu imao kaznenih prijava, ni jedna nije bila utemeljena. Ne treba se puno na to osvrtati. Ali to nije čovjeku ugodno”, dodao je vezano za prijavu automobila u imovinsku karticu.

Imenovanje vašeg sina novo je pojačanje za vašu županiju – ali izgubili ste Gabrijelu Žalac?

“Drago mi je zbog Požežana koji su se osjećali zapostavljenima kada nisu imali nikoga tko je barem rođen ovdje. Siguran sam da mog sina ne vodi moć niti motivi koji nisu normalni. Siguran sam da će ministrica Žalac, s obzirom na svoje znanje i struku, naći posao.” 

#related-news_0

Vaš sin Josip Aladrović kazao je da je član HDZ-a od 16. godine – jeste i ga vi učlanili ili se učlanio sam?

“I ja i sam. Mi smo iz kraja u kojem je nacionalni osjećaj uvijek prisutan jako i zapravo smo HDZ vidjeli kao svoju stranku odmah u početku.”

To je na tragu navoda da se bez stranačke iskaznice u Hrvatskoj ne može ništa?

“Mi možemo i trebamo pomoći svojim ljudima, ali oni moraju uvijek biti kategoriju ispred ostalih.”

Kako gledate na smjenu Tomislava Tolušića? Smatrate li da je Andrej Plenković pogriješio?

“Cijenim njegov rad. Bio je moj ministar, radim u Hrvatskim šumama. Mislim da je puno napravio što se tiče poljoprivrede”, zaključio je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram