VIDEO Vatrogasci stavili pod nadzor požar u skladištu Slobodne Dalmacije

Vijesti 20. srp 201917:10 > 19:12
Screenshot Facebook

Oko 16.45 zapalila se zgrada Slobodne Dalmacije koja je odnedavno fizički odvojena od redakcije Slobodne Dalmacije.

Planuo je prostor u najmu jedne stolarske tvrtke koji se nalazi u zgradi koja je donedavno bila spojena s redakcijom Slobodne Dalmacije. Svi djelatnici su evakuirani, a na terenu je i policija.

Najveća je opasnost prijetila od eksplozije metalnih boca pod tlakom u prostoru stolarske radionice. Brzom intervencijom vatrogasci su ugasili vatru u tom prostoru te spriječili moguću eksploziju.

Djelatnici ‘Slobodne’ su hitno evakuirani iz susjedne zgrade u kojoj se nalazi redakcija, javlja Slobodna Dalmacija. Mnogi su u panici trčali spašavati svoje automobile. 

Prvu dojavu o gustom crnom dimu iz smjera “Slobodne Dalmacije” vatrogasci su primili u 16.41. Na teren je odmah izašlo 23 gasitelja iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Splita, dobrovoljnih vatrogasnih društva Split i Vranjic sa osam vozila. Požar je lokaliziran u 17.25, no vatrogasci su i dalje na terenu.

Zbog gustog dima i moguće eksplozije – budući da su u zgradi skladišta bile boce plina- tijekom gašenja požara evakuirani su stanari okolnih zgrada, kao i novinari redakcije “Slobodne Dalmacije” iz susjedne zgrade.

Hina doznaje kako je požar buknuo u stolarskoj radionici i da je izgorio dio unutrašnjosti i krova.

Ozlijeđenih nije bilo, a materijalna šteta zasigurno neće biti mala.

Kad požar bude ugašen, obavit će se očevid koji bi trebao pokazati uzrok požara.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.