Oleg Butković: Neću ja predsjednici određivati gdje će intervjue davati

Vijesti 15. kol 201920:53 > 21:07
N1

Uoči dolaska predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović u Novi Vinodolski na manifestaciju Ružca Vinodola ministar prometa i član Predsjedništva HDZ-a komentirao je mogućnost ukidanja mostarine za Krčki most, tragičan događaj na Hvaru, a osvrnuo se i na predsjedničin intervju desničarksom listu u kojem je najavila kandidaturu za novi mandat

“Neću ja predsjednici određivati gdje će intervjue davati, to je stvar predsjednice i njezine procjene, ja ne ulazim u ocjenu toga”, komentirao je Oleg Butković za N1 intervju predsjednice Kolinde Grabar Kitarović desničarskom listu.

“Drago mi je da je predsjednica ovdje s nama u Novom Vinodolskom i čestitam gradu što su već 16. put dobro napravili Ružicu Vinodola”, brzo je nastavio i promijenio temu.

VEZANE VIJESTI

Na pitanje je li dolazak predsjednice u Novi Vinodolski u funkciji kampanje kaže da nije i da ona često dolazi. “Predsjenica mora posjećivati manifestacije i događaje, to je njezina obveza”, istaknuo je.

Komentirao je i okolnosti tragedije na Hvaru. Ističe kako pregled jahti vrši Hrvatski registar brodova i da je to postupak koji se revno radi. “Vidjet ćemo se što se točno dogodilo, po mojim informacijama Hrvatski registar brodova je radio preglede pa ćemo vidjeti što će istraga pokazati.

#related-news_0

Puno je jahti danas, sve ih je više u Jadranu i sigurnost plovidbe je nešto čemu u Ministarstvu mora prometa i infrastrukture pridajemo važnost. Ovo je jedan događaj za koji se nadam da se više neće ponoviti”, ustvrdio je.

Za situaciju oko mostarine za Krčki most kaže da nije nikada bio za prosvjede kroz plaćanje lipama u špici sezone, ali misli da nije dobro da se to radi u turističkoj sezoni.

Vezano za kazne od 3000 kuna koje su počele dolaziti prosvjednicima odgovara da ne ulazi u postupke koje radi policija oko kazni. 

“Mogu reći da razgovaramo s međunarodnim institucijama oko naplate cestarine na Krčkom mostu, odluka nije autonoma i ne možemo je donijeti preko noći jer HAC i čitav cestarski sektor je prezadužen i za to moramo dobiti zeleno svjetlo međunarodnih financijskih institucija, razgovori traju i kad dođu kraju ja ću biti najsretniji da možemo ukinuti cestarinu za Krčki most”, ustvrdio je ministar.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter| Facebook | Instagram.