Zbog manjka vozačke i viška promila završio u zatvoru, nije jedini

Vijesti 18. kol 201910:37 > 15:32
Ilustracija

U žurnom prekršajnom postupku, primjenom novog postroženog Zakona o sigurnosti prometa na cestama, na kaznu zatvora od dva mjeseca kažnjen je 47-godišnji ponavljač prekršaja iz Bosiljeva, koji je odmah i sproveden na izdržavanje kazne.

Prema policijskom izvješću od nedjelje vozač je u subotu u sedam sati u Bosiljevu zaustavljen u neregistriranom osobnom automobilu, vozio je pod utjecajem alkohola od 0,61 promila bez vozačke dozvole, odnosno “prije stjecanje prava na upravljanje vozilom te kategorije”.

Vozač je bio uhićen, priveden na Prekršajni sud u Karlovcu, na kojem mu se odmah sudilo i kao ponavljač prekršitelj dobio je zatvorsku kaznu.

VEZANE VIJESTI

Naime, utvrđeno je da je unatrag tri godine u četiri slučaja već bio pravomoćno kažnjen zbog istih prekršaja, a odmah je predan i na izdržavanje kazne u zatvor u Karlovcu.

U prvih pet dana od stupanja na snagu izmjena Zakona o sigurnosti prometa na cestama početkom kolovoza više od 3160 vozača je pošteno osjetilo kazne od 5000 do gotovo 28.000 kuna, oduzimanje vozačkih, a prije dva dana jedan recidivist osuđen je na 90 dana zatvora.

MUP je najavio pojačanu akciju na cestama nakon crne vikend statistike 10./11. kolovoza 2019. kada je zabilježeno 100 nesreća s troje poginulih i 159 ozlijeđenih.

Ono što vjerojatno najviše brine onih gore navedenih 3160 vozača, a do sada je taj broj i porastao, jest kako platiti kaznu. Može na rate

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.