Oglasio se Radeljić: ''Predsjednica glumi žrtvu osvetoljubivog savjetnika''

Vijesti 20. kol 201913:16 > 13:20
Davor Javorovic/PIXSELL

Nakon što je objavljen sadržaj navodnih e-mailova predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i njezina bivšeg savjetnika, Mate Radeljić je poručio da mailovi nisu istiniti i obrušio se na šeficu države.

Mate Radeljić, bivši savjetnik predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, rekao je za Dnevnik.hr da unatoč smjeni nikada nije pustio u javnost niti jedan e-mail.

”Od prestanka obnašanja dužnosti savjetnika Predsjednice Republike do danas, nijedan oblik službene ni privatne komunikacije između mene i predsjednice nije s moje strane javno objavljen niti će ikada biti objavljen”, rezolutno je poručio Radeljić. Dodao je da u Nacionalu objavljeni sadržaj privatnih e-mailova nije istinit.

Radeljić je dodao da nikad neće objaviti svoju komunikaciju s Predsjednicom ”unatoč tome što ga je smijenila zloupotrebljavajući tajnu službu”.

Odbacio je i navode da piše knjigu o šefici države.

VEZANA VIJEST

”Danas objavljeni tekst smatram podmetanjem iz Ureda Predsjednice kako bi se Kolindu Grabar-Kitarović pokušalo prikazati žrtvom osvetoljubivog savjetnika. U nedostatku bilo kakvog suvislog programa, njezina kampanja očito će se svoditi i na glumljenje žrtve”, zaključio je Radeljić.

Tjednik je objavio da je Predsjednica Radeljiću prosljeđivala svoju komunikaciju s Ivanom Zvonimirom Čičkom, a kojeg je zamolila pomoć na reakcije oko njezine izjave “Za dom spremni”.

Nakon što je maknula Titovu bistu s Pantovčaka, Nacional piše da je Radeljića pitala: “Joj, Mate jesmo li to trebali napraviti”. Navodno postoji i mail u kojem piše da ju je Aleksandar Vučić zamolio da više ne koristi izraz velikosrpska agresija.