Što je Bandić potpisao s arapskim investitorima?

Vijesti 24. kol 201915:43 > 15:47
N1

Dva mjeseca inzistiranja na tome da javnosti objavi ugovor potpisan s arapskim investitorima oko mega projekta Zagreb na Savi ili zagrebačkog Manhattana, rezultiralo je plodom. Memorandum potpisan s tvrtkom Eagle Hills dan je na uvid ekipi Potrage RTL-a.

Ekipa Potrage taj ugovor nije smijela snimati niti dobiti njegovu kopiju. Na uvid su ga dobili pod budnim nadzorom Bandićeve pročelnice Mirke Jozić i odvjetnice.

Dokument je na 22 stranice i u njemu se u 20 članaka uređuju odnosi između Grada Zagreba i Eagle Hillsa.

‘Članak 5.2 Partner, (Grad Zagreb), je dužan o svom trošku osigurati sljedeće:

a) vlasnički list s upisnim pravom na ime Ciljnog društva

b) definirati prostorno-planske preduvjete

c) preduvjete za ishođenje potrebnih akata kojima se omogućava razvoj projekta. Eagle Hills sukladno posebnim propisima može prema potrebi inicirati promjenu Glavnog plana, javlja RTL.

Iako iz Grada uvjeravaju da je potpisani Memorandum neobvezujući, Milan Bandić forsira ubrzano donošenje novog GUP-a.

‘Hipodrom se seli, kao i igralište Lokomotive, ruši se Velesajam, ravna sa zemljom i radimo Grad u gradu, Zagreb City ili Manhattan, kao što smo rekli’, rekao je 20. ožujka, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Ambiciozni projekt, doznalo se, trebao bi graditi Eagle Hills, koji je grad odabrao za investitora nakon javnog poziva u trajanju od  15 dana. Milan Bandić iz Dubaija se vratio očaran bogatstvom Muhameda Alabara, vlasnika tvrtke Eagle Hills.

‘Imao sam čast otići 60 kilometara u pustinju k najbogatijem čovjeku Dubaija koji je ‘težak’ 6,5 milijardi tisuća dolara, ponovit ću: šest i pol milijardi tisuća dolara. Znate li vi koje su to pare?!’, rekao je Bandić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter| Facebook | Instagram.