Sindikat policije Hrvatske obilježio 20 godina osnutka

Vijesti 25. kol 201913:24 > 13:24
Millenium promocija

Sindikat policije Hrvatske (SPH) svečanom je akademijom obilježio 20. godišnjica osnutka, a ministar unutarnjih poslova Davor Božinović složio se kako su plaće policajaca premale te je najavio daljnje napore Ministarstva po pitanju povećanja plaća i opremanja policajaca.

Božinović je, kako se navodi u nedjelju u priopćenju SPH, naglasio i kako je Sindikat prepoznat kao najbrojniji i najjači sindikat državnih službi i to ne samo od Ministarstva već i od mnogih drugih ministarstava i Vlade.

“Suradnja sa Sindikatom policije Hrvatske iznimno je bitna zbog stvaranja pozitivnog radnog okruženja u Ministarstvu te u tom pogledu podupirem sindikalno stajalište kako je jedino zadovoljan policajac i dobar policajac”, rekao je Božinović.
Tijekom dva desetljeća predanog rada i brige o pravima i interesima policijskih službenika, Sindikat je postao simbol za nepokolebljivo nastojanje da policijski službenici dobiju zaslužena prava, uvjete rada i naknadu za rad kojom će se adekvatno vrednovati posao koji požrtvovno obavljaju, istaknuto je u priopćenju sa svečanosti tog prvog sindikata u okviru MUP-a i prvog sindikata u javnim službama.

Podsjećaju kako je SPH osnovan je 24. kolovoza 1999. godine u Zagrebu, a bila je to prva neovisna, apolitična interesna udruga zaposlenih u Ministarstvu unutarnjih poslova RH. Na osnivačkoj skupštini za predsjednika sindikata izabran je Dubravko Jagić. U vrijeme osnivanja SPH nije dočekan sa odobravanjem od strane tadašnje vlasti i ministra unutarnjih poslova, no danas se situacija promijenila te zahvaljujući svom radu i naporima, u kontinuiranom socijalnom dijalogu s MUP-om radi na rješavanju gorućih pitanja hrvatskih policajaca – od plaće do školovanja novih kolega, stoji u priopćenju.

Millenium promocija

“Položaj policajca nakon rata bio je sve gori, dok se ostatak društva polako vraćao normalnom životu. Dok se zemlja obnavljala, policajci su još uvijek primali izrazito niske plaće, a posebni uvjeti rada nisu se nagrađivali. Politika kao da nam je rekla – u ratu ste nam bili dobri, a sad vas više ne trebamo, kazao je na svečanosti je predsjednik Sindikata Jagić.

Brzi rast članstva pokazao nam je da među kolegama policijskim službenicima postoji potreba za sindikalnom borbom za bolje uvjete rada i života. Suočili smo se i s političkim pokušajima opstrukcije, pa čak i zabranom sindikata. Međutim, zahvaljujući hrabrosti kolega, iako izloženih brojnim pritiscima, i uz potporu tadašnje Unije radničkih sindikata te europske krovne sindikalne organizacije EUROFEDOP, uspjeli smo opstati”, istaknuo je Jagić.

Iz SPH-a takođe poručuju kako neće odustati dok ne vrate dostojanstvo i sigurnost hrvatskim policajkama i policajcima, a samim time i hrvatskom narodu.

N1 pratite putem aplikacija za Android |iPhone/iPad | Windows| i društvenih mrežaTwitter|Facebook | Instagram.