VIDEO Napadač iz Uzdolja vikao 'novinari – Srbi, ostali ispitani, jedan u bijegu

Vijesti 28. kol 201914:13 > 15:55
N1

Osam osoba s područja Splita koji se povezuju s napadom na Srbe prije tjedan dana u kafiću u Uzdolju, privedeno je jučer u šibensku policiju, potvrđeno je iz PU šibensko-kninske.

Ispitivanje i davanje iskaza privedenih u Uzdolju u tijeku je na Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku. Dio privedenih već je odveden na Općinski sud.

Tijekom odvođenja na sud, jedan je od privedenih okupljenim novinarima vikao – novinari, Srbi, javlja naš reporter Hari Kočić.

Do 15.10 privedena su četvorica njih na davanje iskaza u šibensko tužiteljstvo. Očekuje se da će ostali biti privedeni nakon što ova dvojica budu ispitana, prenosi Index.

Predloženo je određivanje istražnog zatvora za privedene.

“Policija je podnijela kaznene prijave protiv pet osoba zbog kaznenog djela nasilničkog ponašanja počinjenog iz mržnje, zbog kaznenog djela oštećenja tuđe stvari i zbog kaznenog djela nanošenja tjelesnih ozljeda. Četiri osobe su privedene i ispitane od strane zamjenika državnog odvjetnika dok je jedna osoba u bijegu.

Njima se stavlja na teret da su 21. kolovoza pošli u Uzdolje i u lokalu u kojem se gledala utakmica Crvene zvezde bez ikakvog razloga ili povoda napali građane koji su pratili utakmicu i nanijeli tjelesne ozljede nekima od prisutnih i nakon ispitivanja, podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti da će utjecati na svjedoke, remetiti kazneni postupak te zbog opasnosti ponavljanja kaznenog djela jer su svi prekršajno evidentirani prema zakonu o sprečavanju nasilja na sportskim utakmicama, a neki su i kazneno evidentirani.

VEZANA VIJEST

Od ovih koji su sada privedeni nitko nije bio umiješan u napad u Supetru na Braču, ali prema informacijama kojima raspolažemo, sudjelovalo je više od pet osoba, policija dalje radi izvide”, rekao je glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva.

Podsjetimo, grupa napadača 21. kolovoza oko 22:30 upala je u kafić u mjestu Uzdolje u općini Biskupija kod Knina te da su verbalno i fizički napali vlasnicu kafića i goste, pri čemu su oštetili i inventar objekta. U napadu je ozlijeđeno petero osoba, među kojima i jedan maloljetnik.

Događaj u Uzdolju policija je okvalificirala kao kazneno djelo izazivanja nereda, zbog čega bi huligani mogli dobiti od šest mjeseci do pet godina zatvora, ali državno odvjetništvo u Šibeniku može policijsku prijavu i preinačiti, ako se dokaže da je djelo počinjeno iz mržnje.

https://twitter.com/HariKocic/status/1166687615766212608

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža TwitterFacebook | Instagram.