Pula: Priveden zbog neovlaštene proizvodnje indijske konoplje

Vijesti 29. kol 201911:37 > 11:38
N1

Zbog neovlaštene proizvodnje indijske konoplje nedaleko Bašanije kraj Umaga i prometa tom drogom 37-godišnji muškarac priveden je u četvrtak ujutro u pritvorsku jedinicu, izvijestila je istarska policija.

Djelatnici umaške policije uhitili su u srijedu 37. godišnjaka iz okolice Umaga zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama nakon što su ga na zemljištu nedaleko Bašanije kraj Umaga zatekli dok je zalijevao plantažu indijske konoplje.

Na temelju informacija da se na zemljištu nedaleko Bašanije nalazi plantaža indijske konoplje, policijski službenici su u srijedu u jutarnjim satima uhitili 37-godišnjaka koji je došao na zemljište kako bi zalijevao biljke. Obavljenim očevidom, policijski službenici izuzeli su 37 stabljika indijske konoplje, ukupne težine oko 10,6 kilograma.

“Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je kako je počinitelj nabavio sjemenke indijske konoplje te je u travnju počeo pripremati zemljište na koje je zasadio sjemenke, u namjeri uzgoja i neovlaštene prodaje marihuane”, izvijestila je policija.

Osumnjičeni je, po dovršetku kriminalističkog istraživanja, u četvrtak ujutro priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave (PU) istarske.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter|Facebook | Instagram.