Kako je izgledalo uhićenje odbjeglog vozača kombija koji je prevozio migrante?

Vijesti 31. kol 201923:20 > 23:22
AFP/Federico Scoppa

Pet dana nakon što je ostavio kombi s 11 migranata u rijeci Kupi i pobjegao, uhićen je državljanin Srbije koji je uz želju za nezakonitom zaradom pokazao i golemu neljudskost ostavivši migrante u automobilu u rijeci Kupi. Otkrili su ga granični policajci na Bajakovu.

U autobusu koji je krenuo za Srbiju bio je i odbjegli krijumčar. U petak oko 22 sata sumnjivog putnika primijetio je policajac na graničnom prijelazu Bajakovo.

“Zamijetio sam da se sumnjivo ponaša, spušta glavu, skriva se i kad sam tražio dokumente izjavio je da ne posjeduje nikakve dokumente. Dao mi je svoje ime i prezime za koje sam se ja sjetio da se potražuje”, ispričao je za Dnevnik Nove TV Damir Krznar, službenik za graničnu kontrolu GP Bajakovo.

Inače državljanin Srbije, u bijegu je bio pet dana nakon što je kombijem sletio u Kupu i ostavio 11 migranata da tonu. 

VEZANA VIJEST

“Vozač autobusa je vidio da se nešto događa. Ja sam rekao da zatvori autobus, nazvao voditelja smjene i izvijestio o svemu. Poslao je kolegu da mi pomogne. Osobu smo priveli u zgradu policije”, rekao je Krznar.

Uhićenju se nije opirao. Posljednjih tjedan dan tražili su ga svi rodovi policije, čak i u sumnjivom minskom području gdje mu se izgubio trag. U autobus u kojem je pronađen ušao je na području grada Zagreba.

Uhićen krijumčar migranata nalazi se u istražnom zatvoru u Sisku. Kako su trojica njegovih pomagača ranije otkrivena i pritvorena, tako je on odmah nakon uhićenja završio u Sisku gdje će provesti najmanje 30 dana.

“Za sad policija utvrđuje i provjerava informacije gdje se osoba kretala i boravila ovih 5 dana na području RH”, rekao je glasnogovornik PU sisačko-moslavačke Dario Kačmarčik.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram