Privedeno još 10 osoba zbog napada u Uzdolju

Vijesti 05. ruj 201915:19 > 15:27
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Šibenska policija privela je danas deset osoba koje dovode u vezu s napadima u Uzdolju počinjenima 21. kolovoza, doznajemo od glasnogovornice Policijske uprave šibensko-kninske Marice Kosor.

“Tijekom daljnjeg kriminalističkog istraživanja policijskih službenika šibensko-kninske i splitsko-dalmatinske policije, na okolnosti događaja od 21. kolovoza u Uzdolju, danas 5. rujna u službene prostorije Policijske uprave šibensko-kninske privedeno je ukupno deset osoba sa šireg područja Šibenika, Splita i Sinja, koje se dovode u vezu s tada počinjenim kaznenim djelima nasilničko ponašanje, tjelesna ozljeda i oštećenja tuđe stvari”, priopćeno je iz policije nakon privođenja osumnjičenika.

VEZANE VIJESTI

Tijekom dosadašnjeg postupanja prikupljeni su dokazi i obavijesti koji privedene osobe mogu dovesti u izravnu vezu s počinjenim kaznenim djelima, dodala je Kosor, a prenosi Šibenik.IN.

Zbog incidenta koje su počinili u kafiću u Uzdolju 21. kolovoza, šibenska policija već je privela četiri osobe kojima je nakon ispitivanja u DORH-u određen jednomjesečni istražni zatvor.

Podsjetimo, napadači su dogovorno oko 22.25 sati ušli u kafić u Uzdolji znajući da u njemu veći broj građana srpske nacionalnosti gleda prijenos utakmice Crvene zvezde, a cilj im je bio s njima se obračunati kao s građanima srpske nacionalnosti i navijačima tog kluba iz Srbije.

U kafiću su tada bili vlasnik i 18 gostiju među kojima i djeca, a napadači su maskirani fantomkama, majicama i maramama te s raznim drvenim i metalnim predmetima ušli i prostor lokala i uz pogrdne riječi počeli uništavati inventar i fizički nasrtati na goste.

Više gostiju zadobilo je tjelesne ozljede, nastala šteta se procjenjuje na iznos od 25 tisuća kuna, a osumnjičenici su nakon svega pobjegli u nepoznatom smjeru.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram