Škaro otišao u Remetinec, tužiteljstvo pokrenulo istragu zbog dva djela

Vijesti 05. ruj 201916:14 > 16:15
Davorin Visnjic/PIXSELL

Sudac istrage velikogoričkog Županijskog suda odredio je u četvrtak jednomjesečni istražni zatvor bivšem saborskom zastupniku HDZ-a, brončanom olimpijcu i aktualnom predsjedniku Autokluba Siget Damiru Škari zbog optužbi za silovanje i spolno uznemiravanje zaposlenice tog autokluba.

Damiru Škari je uručeno rješenje o istražnom zatvoru koji mu je određen zbog utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela te se on nalazi na putu za remetinečki zatvor, kazao je glasnogovornik velikogoričkog Županijskog suda Ante Zeljko

VEZANE VIJESTI

Potvrdio je da je tužiteljstvo istragu protiv Škare pokrenulo zbog dva kaznena djela – silovanja i spolnog uznemiravanja.

Prema neslužbenim podacima, tužiteljstvo strahuje da bi Škaro mogao utjecati na ukupno tri svjedoka – dvije žene koje terete Škaru zbog sličnih radnji za koje ga tereti zaposlenica Autokluba Siget, pravnicu u HAK-u kojoj su se navodno žrtve požalile te muškarca koji je žrtvi trebao ponuditi novac kako ga ne bi prijavila.

Nekadašnji saborski zastupnik ispitan je ranije istog dana u Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici, nakon što ga je policija prijavila zbog silovanja, spolnog uznemiravanja, ali i prijetnje.

U tužiteljstvo je doveden na stražnji ulaz u pratnji dvojice policajaca, a pred istražiteljima je, kako se doznaje iznio obranu i odbacio optužbu o silovanju tajnice.

Škaru, kojeg je policija uhitila u srijedu ujutro na graničnom prijelazu Stara Gradiška prilikom ulaska u Hrvatsku iz BiH, prijavila je liječnica kojoj je žrtva ispričala da je bila silovana početkom kolovoza. Žrtva je pak naknadno Škaru prijavila i zbog prijetnje.

#related-news_0

Ispovijest silovane žene u javnost je dospjela zahvaljujući najavi prve ovosezonske emisije ‘Provjereno’ Nove TV.

Škarin odvjetnik Krešimir Krsnik nije želio odgovarati na novinarska pitanja.

“Jel vi razumijete? Ne mogu vam govoriti ni jednu riječ o postupku koji je tajan. Mene zakon obvezuje”, kazao je odvjetnik

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram