Ustavni sud neće dopustiti odugovlačenja oko zahtjeva "67 je previše"?

Vijesti 20. ruj 201909:25 > 09:27
N1 Hrvatska

Na izjavu premijera Andreja Plenkovića da prihvaća zahtjeve referendumske inicijative "67 je previše" reagirao je i Ustavni sud navodeći da od kad su inicijatori referenduma Saboru predali potpise prate sve što se događa u vezi s najavljenim referendumom, piše u petak Jutarnji list.

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović poručio je za Jutarnji list da, neovisno o daljnjem tijeku događaja, neće dopustiti odugovlačenja.

VEZANE VIJESTI

 “Ustavni sud nadzire referendumski proces od trenutka predaje potpisa predsjedniku Hrvatskog sabora pa do okončanja postupka referenduma. Prema tome, pažljivo promatramo sve što se događa i prema potrebi reagirati sukladno čl. 89 u vezi s čl. 96 Ustavnog zakona o Ustavnom sudu”, rekao je Šeparović, navodi dnevnik.

Ono što je izvjesno, kazao je dalje, jest da Ustavni sud neće dopustiti da se postupak odugovlači bezrazložno. “Odugovlačenje nećemo dopustiti bilo da Sabor odluči raspisati referendum, bilo da se odluči obratiti Ustavnom sudu radi ocjene referendumskog pitanja ili ispunjenja pretpostavki za raspisivanje referenduma ili odluči donijeti zakon kojim će u cijelosti udovoljiti referendumskoj inicijativi” zaključio je predsjednik Ustavnog suda Šeparović, donosi Jutarnji list.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.