Aktivirani mandati bivših ministara Gorana Marića i Tomislava Tolušića

Vijesti 20. ruj 201913:30 > 13:32
Robert Anic/PIXSELL / Ilustracija

Umjesto u 12 sati, kako je najavljeno, glasovanje u Saboru danas je bez pojašnjenja prebačeno za 13 sati. Nakon što je zastupnicima to rekao predsjedavajući Furio Radin, oporba je prosvjedovala i tražila glasovanje jer u Velikoj vijećnici je prisutna većina od 151 zastupnika.

Nakon stanke okupila se većina zastupnika vladajuće većine i normalno pristupilo glasovanju. Aktivirani su mandati bivših ministara Gorana Marića i Tomislava Tolušića koji je odmah položio prisegu na obavljanje saborske dužnosti.

PROČITAJTE JOŠ

 “Svima je vidljivo da je u Saboru većina zastupnika i molim vas da pristupimo glasovanju kao što ste najavili. Zbog čega se ne može glasati? Zbog toga što Milan Bandić ucjenjuje Andreja Plenkovića da Sabor ne može normalno funkcionirati! S čime Milan Bandić drži državu za vrat da Sabor i Plenković dožive ovakvo poniženje? Pa na što ste vi sveli državu”, prigovorio je SDP-ov Gordan Maras ukazujući da u sabornici nema zastupnika iz Bandićevog kluba zastupnika. Da su se vladajući našli u neugodnoj situaciji vjeruje i Mostov Nikola Grmoja.

“Koalicijski partner Milan Bandić ucjenjuje vladajuću većinu, odbio se sa svojim žetončićima pojaviti u Saboru i sada mi ne znamo što će se događati”, kritizirao je Grmoja.

Predsjedavajući Radin je uzvratio je da je on samo glasnik vijesti i da nije kriv za vijesti koje donosi. “Žalosno je da rad Sabora ovisi o klubu Milana Bandića. On ne ucjenjuje samo vladajuću većinu nego i cijelu Hrvatsku i svi smo taoci Milana Badića”, kazala je SDP-ova Sabina Glasovac, dok je Ivan Lovrinović iz Promijenimo Hrvatsku poručio kako je oporba u sabornici pa se može pristupiti glasovanju.

“Pobjegla je ova trgovačka koalicija. Uvedite reda i sačuvajte obraz ovog Sabora” rekao je Lovrinović predsjedavajućem.

Kako je Maras zatražio stanku, rad Sabora nastavlja se u 13.10 sati kada bi se trebalo glasovati ako se svi iz većine pojave u sabornici, piše Večernji list.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.