"USKOK je zadnja institucija koja bi trebala biti u privatnom prostoru"

Vijesti 26. ruj 201909:18 > 09:26
Ilustracija

Svi djelatnici Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) od 1. listopada počinju s radom na novoj adresi, i to u upravnoj zgradi Badela 1862 u Vlaškoj 116.

Ukupno 113 djelatnika USKOK-a preselit će se iz dosadašnjih ureda u Gajevoj ulici 30, koji su u vlasništvu države, u nove urede u vlasništvu Badela. Za to će godišnje plaćati više od 1,8 milijuna kuna s PDV-om, a u tri godine najma, koliko će trajati ugovor, država će za nove prostore USKOK-a preko Ministarstva pravosuđa platiti 5,4 milijuna kuna Badelu, doznao je Jutarnji list.

VEZANE VIJESTI

  Ministar državne imovine, Marko Banožić, rekao je da se USKOK seli u privatni prostor zato što država nema odgovarajuću nekretninu.

“Naš je dio bio taj da kao Ministarstvo državne imovine prema njihovom zahtjevu ponudimo neku nekretninu, ako imamo takvih gabarita, međutim nismo imali i dali smo suglasnost da mogu slobodno tražiti, odabrali su tu zgradu i to je to”, kazao je Banožić.

Odvjetnik Anto Nobilo gostovao je u Novom danui komentirao činjenicu da se USKOK seli u prostor u privatnom vlasništvu.

“Mislim da je USKOK apsolutno posljednja hrvatska državna institucija koja bi trebala biti u privatnom prostoru”, rekao je Nobilo.

I saborski zastupnik i bivši ministar Tomislav Panenić ranije je za N1 komentirao ovu temu i rekao da se radi o “privatizaciji tipa devedesetih, da jedna privatna tvrtka preuzima jednu državnu”.

“I to privatna tvrtka koja je bila više dužna u vremenu kad je preuzimala veliki Badel i na kraju za to praktično daje 30 milijuna kuna. Toliko je dokapitalizacija bila. Ono što bih ja kratko rekao da će USKOK-u biti tamo puno lakše raditi jer svi dokumenti i sav materijal se nalaze u Upravnoj zgradi u Vlaškoj 116, pa možda je to jedina prednost. Malo je sarkastično, ali nemam ni jedno drugo logično objašnjenje”, rekao je Panenić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.