Skupština HAK-a: Opozvani Damir Škaro i Josip Klemm

Vijesti 03. lis 201913:56 > 13:58
Goran Stanzl/PIXSELL (ilustracija)

Hrvatski autoklub (HAK) opozvao je člana Skupštine i Upravnog odbora Damira Škaru koji je uhićen zbog sumnje na silovanje i spolno uznemiravanje zaposlenika te je opozvan i Josip Klemm koji je pravomoćno osuđen na godinu dana zatvora.

“Na izvanrednoj sjednici Skupštine HAK-a jednoglasno je donesena odluka o opozivu člana Upravnog odbora Hrvatskog autokluba i člana Skupštine Damira Škare”, stoji u priopćenju HAK-a.

VEZANE VIJESTI

 Nekadašnji saborski zastupnik HDZ-a, Damir Škaro osumnjičen je za silovanje i spolno uznemiravanje zaposlenice HAK-a. Njemu je u četvrtak velikogorički Županijski sud produljio istražni zatvor za mjesec dana zbog opasnosti utjecaja na svjedoke.

Na sjednici je opozvan i član Skupštine Josip Klemm, zbog potvrđene pravomoćne presude na Vrhovnom sudu Republike Hrvatske koji je odluku donio u srpnju.

Klemm je 2017. godine proglašen krivim i osuđen na godinu dana zatvora jer je svoju tvrtku fiktivnim ugovorima s drugim poduzećima oštetio za gotovo tri milijuna kuna. Klemmova pravomoćna presuda protivi se Statutu HAK-a te je stoga i opozvan.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.