"Inicijativa kao što je HNS-ova samo odmaže da se riješi problem nastavnika"

Vijesti 23. lis 201914:01 > 14:18
N1

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor bio je gost N1 Studija uživo. Komentirao je situaciju s koeficijentima za zaposlene u obrazovanju, kao i situaciju u HSLS-u.

“Ja od prvog dana tvrdim da ovakva inicijativa otežavao posao i otežava prosvjetnim radnicima da dođu do povećanja plaća. Ja sam rekao neka HNS ne pomaže nastavnicima i profesorima, jer će to samo odužiti proces rješavanja”, osvrnuo se tako Kosor na inicijativu HNS-a za povećanje koeficijenata profesorima i nastavnicima. 

“Ja imam svoje rješenje, koje pokušavam koaliciji ponuditi, a to je da treba doći do povećanja osnovice i treba doći do ispravka koeficijenata profesorima i nastavnicima”, rekao je Kosor. 

“Jasno je da ima bar 10 posto viška djelatnika u državnoj upravi, a jasno je da ima i 10 posto viška djelatnika u obrazovanju u velikim gradovima”, ističe. 

VEZANE VIJESTI

Smatra kako Hrvatskoj nije potrebna nikakva strana agencija koja će se baviti koeficijentima. “To je matematika iz prvog razreda srednje škole. Jasno je da oni imaju podcijenjene koeficijente. Inicijative kao što je HNS-ova samo odmažu da se riješi problem profesora i nastavnika”, kazao je Kosor. 

Osvrnuo se i na izbore za novog predsjednika HSLS-a. 

“Mi imamo sabor stranke tri mjeseca ranije. Sazvao sam sabor za 16.11. HSLS nakon deset godina što sam ja predsjednik dobiva novog predsjednika i ja se tome veselim”, rekao je Kosor. 

“Imamo dva kandidata, mi nismo dinastija i nema nasljednih prava. Od 16.11. će biti novo vodstvo i novo vodstvo ima pravo i na nove politike. Očekujem da je upravo u novom vodstvu okupljačka snaga za okupljanje nove liberalne ideje u Republici Hrvatskoj”, istaknuo je Kosor. 

Rekao je kako već zna za koga će glasovati i kako ne misli to otkriti te da neće dati javnu potporu niti jednom kandidatu. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.