Sindikati nakon sastanka: Razmijenili smo argumente, štrajk ide dalje

Vijesti 04. stu 201910:10 > 11:01
N1

Branimir Mihalinec, šef Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama, nakon sastanka s ministrima u Ministarstvu rada komentirao je o čemu je bilo riječi.

“Ovo je prvi razgovor na kojem smo od Vlade dobili obećanje da će njihov prijedlog biti u pisanoj formi, a mi smo zatražili od Vlade da se o našem prijedlogu isto tako očituje. Dogovorili smo se da ćemo se ovaj tjedan sastati ponovno. Točan termin nije dogovoren”, rekao je Mihalinec, dodavši da sve aktivnosti sindikata i štrajkovi idu dalje.

VEZANE VIJESTI

 “Nakon dva sata razmijenili smo argumente, mi smo dali naše zahtjeve i dali prijedlog kako izaći iz ove situacije”, rekao je Mihalinec.

Komentirao je i štrajk u školama.

“Štrajk je danas krenuo 17. dan, svi zaposleni, i učenici, ako i njih računamo, su peti dan danas u štrajku i štrajk ide dalje, tako dugo dok ne postignemo zadovoljavajuće rješenje. Sve što postignemo i do čega dođemo u pregovorima ili ne dođemo, dat ćemo svim članovima i nečlanovima koji sudjeluju u ovome na referendumsko izjašnjavanje”, rekao je Mihalinec.

Upitan jesu li razočarani što nije bilo sastanka s premijerom Andrejem Plenkovićem, Mihalinec je rekao da nisu.

“Jedni pomak je što se došlo do mogućnosti izmjene mišljenje. Važno je staviti argumente na stol i vidjeti da je snaga trenutno u rukama onih koji su u štrajku”, kazala je Sanja Šprem iz Sindikata učitelja u N1 studio uživo, nakon sastanka.

Podsjetimo, nastave danas nema u Osječko-baranjskoj i Ličko-senjskoj, sutra u Primorsko-goranskoj i Zadarskoj županiji, a u srijedu u cijeloj Hrvatskoj.

Za taj dan najavljen je i veliki prosvjed na Markovom trgu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.