Zadraninu koji prepravlja grafite RTS cenzurirao intervju jer spominje Vučića

Vijesti 05. stu 201920:35 > 20:43
Twitter (Jure Zubčić)

"U intervjuu sam rekao da je HDZ-u u interesu, kao i SNS-u, da se mrzilačke teme vrte po medijima. I dokle god Vučić kontrolira medije, takve teme će uvijek biti aktualne... Baš me je zanimalo hoće li rezati, i naravno da jesu, bez imalo srama", tvrdi Jure Zubčić, poznat po tome što grafite "Ubi Srbina" prepravlja u "Ljubi Srbina".

“Dakle, Sjeverna Koreja se ne bi posramila takve cenzure kakvu provodi RTS”, napisao je na Twitteru Jure Zubčić, odbornik SDP-a u Zadru, koji je postao poznat po tome što grafite “Ubi Srbina” u Zadru prepravlja u “Ljubi/Poljubi Srbina”.

Zubčić, naime, tvrdi da je RTS cenzurirao intervju koji je toj kući dao putem Skypea, a koji je u subotu emitiran u Jutarnjem programu Javnog medijskog servis, prenosi Cenzolovka.

VEZANE VIJESTI

Ovaj 29-godišnji Zadranin navodi da je iz intervjua izbačen dio u kojem negativno govori o Aleksandru Vučiću.

“Na nacionalnoj televiziji ne smije se pustiti ništa što Vučiću ne ide u prilog”, objavio je Zubčić na Twitteru, istog dana kada je na RTS-u emitiran četverominutni intervju s njim.

“U intervjuu sam rekao da je HDZ-u u interesu, kao i SNS-u, da se mrzilačke teme vrte po medijima. I dokle god Vučić kontolira medije, takve teme će uvijek biti aktualne, jer je to jedina politika na kojoj dobiva bodove, jer je potpuno nesposoban razvijati progresivne politike”, napisao je Zubčić.

Upućujući svoju objavu, kako je napisao, “dragim Srbima i Srpkinjama”, ovaj Zadranin je poručio: “Režima u kojem vi živite ne bi se posramili ni najveći diktatori”.

“Baš me zanimalo hoće li rezati i naravno da jesu, bez imalo srama”, odgovorio je Zubčić jednom od brojnih korisniku Twittera, koji su reagirali na njegove tvrdnje o cenzuri na RTS-u.

Cenzolovka je od RTS-a zatražila objašnjenje za takve Zubčićeve tvrdnje, ali odgovor nisu dobili.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.