Dvojica Bugara krala novac i nakit po Rijeci, Zagrebu i Zadru

Vijesti 07. stu 201916:42 > 16:45
Pixabay (ilustracija)

Dvojica bugarskih državljana pritvorena su zbog sumnje da su tijekom rujna i listopada u Rijeci, Zagrebu i Zadru počinili ukupno 14 teških krađa, odnosno provala i pokušaja tog kaznenog djela, zbog čega su kazneno prijavljeni, a istražni sudac im je odredio jednomjesečni istražni zatvor.

Primorsko-goranska policija u četvrtak je izvijestila da bugarski dvojac u dobi od 19 i 20 godina sumnjiči za sedam pokušaja provala u Rijeci, šest provala u Rijeci, Zadru i Zagrebu te krađu u Rijeci.

Istragom je utvrđeno je da su ukrali nakit i novac ukupne vrijednosti najmanje 100.000 kuna, a pri uhićenju i za vrijeme istrage pronađen je veći dio otuđenog novca i nakita koji će biti vraćen vlasnicima.

Opsežno kriminalističko istraživanje nad dvojicom bugarskih državljana završeno je suradnjom triju policijskih uprava – primorsko-goranske, zadarske i zagrebačke.

Kako navode iz policije, potkraj listopada, brzom intervencijom zadarske policije, počinitelji su uhićeni neposredno nakon počinjenja teške krađe provaljivanjem u stan u središtu Zadra.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.