B.a.B.e. pokreću kampanju "Nekima noćne more počinju kada se probude…"

Vijesti 21. stu 201914:13 > 14:19
N1

Ususret obilježavanju Međunarodnog dana borbe protiv nasilja prema ženama 25. studenoga, udruga B.a.B.e. pokreće informativnu kampanju o problemu rodno uvjetovanog nasilja pod naslovom "Nekima noćne more počinju kada se probude...".

“Cilj je senzibilizirati građanke i građane o problemu rodno uvjetovanog nasilja, potaknuti ih da prijave nasilje bilo da su žrtva ili njoj bliska osoba, svjedokinja ili svjedok, da zatraže pomoć, ali i promovirati telefonske linije na kojima žrtve mogu potražiti pomoć, neovisno jesu li nasilje prethodno prijavile policiji”, priopćili su u utorak iz Udruge.

B.a.B.e.

Kampanja pod naslovom “Nekima noćne more počinju kada se probude…”, uoči Međunarodnog dana borbe protiv nasilja prema ženama, postavljena je na uličnim plakatima, a na televizijskim kanalima uskoro kreće emitiranje video spotova na kojima se žrtve te njima bliske osobe upućuje na telefonske linije na kojima mogu potražiti pomoć – 0800 200 114 i 116 006.

Kampanja je postavljena kao dio projekta HELPLINE, kojeg B.a.B.e. provode u partnerstvu s Policijskom akademijom, Pravosudnom akademijom, Udrugom za podršku žrtvama i svjedocima, Uredom za ravnopravnost spolova Vlade RH, slovačkim Institutom za rad i obiteljska istraživanja te uz podršku pravobraniteljice za ravnopravnost spolova.

Iz udruge ističu da kampanjom žele utjecati i na promjenu stavova opće populacije.

“Vjerujemo kako će promidžba ovih telefonskih linija dovesti do većeg broja prijava rodno uvjetovanog nasilja najviše zbog osnaživanja žena putem linija od strane stručnih osoba, ali i volontera i volonterki specijaliziranih za komunikaciju sa ženama žrtvama nasilja”, kazala je o kampanji koordinatorica projekta Petra Kontić, stoji u priopćenju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram