Ribić odgovorio Plenkoviću: Ne očekujem da će danas priča završiti

Vijesti 25. stu 201911:22 > 11:26
N1

Vilim Ribić iz Matice hrvatskih sindikata za N1 je komentirao izjavu premijera Andreja Plenkovića, koji je rekao da danas očekuje rješenje situacije oko štrajka u školama.

“Ja ne očekujem da će danas ta priča završiti, zato što Vlada ne izlazi s ozbiljnom ponudom”, rekao je Ribić. 

VEZANE VIJESTI

 “Oni su samo rekli da su prvi puta naišli na suvisao razgovor, jer dosad nema suvislog razgovora i ništa drugo nisu rekli, ali ta ponuda teško da je prihvatljiva za ljude”, rekao je Ribić, dodavši da je skeptičan oko toga da će nastava početi u četvrtak.

Što se tiče premijerovih izjava da se radi o politički motiviranoj akciji, Ribić se s njim ne slaže. “Svaki javni događaj ima političke konsekvence, ali nije motiviran stranačkim motivima. To je jedna priča koju slušamo svaki put, jednom od HDZ-a, drugi put od SDP-a”, rekao je Ribić.

Upitan za poziciju ministrice obrazovanja, Blaženke Divjak, Ribić je rekao da se ona nalazi u nezavidnom položaju te da se ne može isključiti iz cijele priječ “Ona je u nezavidnom položaju, između čekića i nakovnja. Sad je velika muka na koji način funkcionirati. Ja to razumijem”, rekao je Ribić, dodavši da ne misli da Divjak treba dati ostavku. “Ja vjerujem da je ona imala iskrene namjere”, rekao je Ribić.

Sindikalist je istaknuo da kompromisa može biti samo u načinu i vremenu, a ne u cilju. “Kako možemo raditi kompromis ako kažemo da plaće zaostaju za drugima? Što je tu kompromis?”, upitao je.

Tijek prosvjeda iz minute u minutu pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.