Zvonko Kusić: Tajming štrajka u školama je suspektan

Vijesti 26. stu 201909:31 > 09:33
Sanjin Strukic/PIXSELL

Zvonko Kusić, premijerov posebni savjetnik i jedan od pregovarača sa sindikatima, i Željko Stipić, čelnik sindikata Preporod gostovali su u Novom danu i komentirali višetjedni štrajk u školama, kao i pregovore između Vlade i sindikata.

Premijer je rekao da je štrajk politiziran. Tko ga je politizirao?

VEZANE VIJESTI

“To ja ne bih znao reći, ali tajming je značajan. Za vrijeme mandata ove Vlade i plaće su se povećale svima, višestruko, i sad da se u ovo vrijeme desi ovakav bunt malo je čudno. Teško je objasniti da baš sada, kad su i sami prosvjetari 18 posto dobili u ove 3 godine. I sad je taj bunt i sad se ispravlja ova nepravda koja traje decenijama. Taj tajming je suspektan”, rekao je Kusić.

“Tih 18 posto treba umanjiti za 6 koje su nama vraćene. Svi biraju optimalno vrijeme za štrajk. Kad je optimalno vrijeme za štrajk oko plaća, ako ne prilikom izglasavanja proračuna? Usto tu je i reforma, profesori imaju više posla i očekuju i da to bude bolje plaćeno. Ja stvarno ne znam zašto se tu netko trebao iznenaditi. Vi ne možete ništa raditi, a da vas netko s nečim ne povezuje”, rekao je Stipić.

Cijeli razgovor pročitajte OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.