Bandić posjetio Zavod za hitnu medicinu: Oni rade 'navek'

Vijesti 30. tra 201521:13
N1

U povodu Nacionalnog dana Hitne medicinske službe, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u četvrtak je posjetio djelatnike zagrebačkog Zavoda za hitnu medicinu u Heinzelovoj ulici te im zaželio da imaju što manje intervencija i da što manje Zagrepčana traži pomoć.

“Oni rade navek. Ja radim 16 do 18 sati, a oni rade 24 sata. Ja im na tome čestitam”, istaknuo je Bandić. Rekao je da u toj ustanovi radi oko 430 djelatnika te da bdiju o nama kada mi prevršimo malo mjeru ili kada ne prevršimo ali dođe do neke bolesti, pa ih onda zovemo. “I onda pored uzglavlja svoga imamo uvijek taj broj i kad god nazovemo, taj broj uvijek se javi, a ne bi se javio da nema ovdje tih vrijednih ljudi”, istaknuo je Bandić.

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba Dubravko Huljev istaknuo je da rade non-stop. Rekao je da imaju oko 1.200 poziva prosječno dnevno, te da imaju 230 do 250 intervencija hitne medicinske pomoći dnevno te oko 350 do 400 sanitetskih prijevoza dnevno.

“A to znači da praktički svakih pet do šest minuta imamo jednu intervenciju negdje na terenu Zagreba, što se tiče hitne pomoći i svake četiri minute u prosjeku imamo jednu intervenciju za sanitetski prijevoz”, rekao je.

Dodao je kako mu je uistinu čast što je na čelu te ustanove te da može pohvaliti svoje djelatnike koji uistinu rade marljivo i predano te daju maksimum od sebe da bi održali stupanj hitnosti i vrijeme da dođu na teren.

Pohvalio se da je to vrijeme u Zagrebu od šest do sedam minuta za prvi stupanj hitnosti. “Na žalost vrijeme trećeg stupnja, dakle vrijeme koje nije toliko hitno, se produljuje jer jednostavno fizički ne možemo stići”, rekao je Huljev.