Ribić: Premijer je tražio da podržimo ponudu Vlade i nagovaramo članstvo

Vijesti 27. stu 201910:18 > 10:26
/ ilustracija

Čelnik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Vilim Ribić u Novom danu N1 televizije otkrio je detalje s maratonskih pregovora Vlade u sindikata održanih posljednja dva dana.

Pojasnio je, između ostalog, kako je izgledao proces pregovora o konačnoj ponudi, ali i što se događalo nakon definiranja konačne ponude Vlade sindikatima. 

VEZANA VIJEST

Vilim Ribić kazao je da je premijer Andrej Plenković inzistirao da predstavnici sindikata imaju pozitivan stav prema konačnoj ponudi Blade te od njih tražio da članstvo nagovaraju da prihvate ponudu.

“Rekli smo – vi preuzimate odgovornost za to hoće li prijedlog proći na referendumu. Mi vam ne možemo jamčiti da će to proći na referendumu. Ono što je zanimljivo – premijer je inzistirao da mi imamo pozitivan stav. Kao što ste jučer vidjeli Mihalinca, kao što mene vidite, mi nemamo pozitivan stav, ali nemamo ni negativan.

Tražio je da podržimo dogovor, da kažemo da je to nešto jako dobro i da nagovaramo ljude. Ja to ne radim, nije to jučer napravio ni Mihalinec. Taj dogovor ima prednosti, ali nije ono što su ljudi tražili.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram