Nadzemni vlak u Kaštelima: Budućnost ili još jedno u nizu neostvarenih obećanja?

Vijesti 27. stu 201918:47 > 18:52
N1

Sjećate se splitskog „metroa”? On je trebao biti samo zagrijavanje za puno smisleniji projekt povezivanja zračne luke u Trogiru sa splitskom trajektnom lukom.

Projekt je zapeo zbog protivljenja grada Kaštela svim predloženim trasama dok se netko nije dosjetio kako bi vlak jednostavno mogao voziti iznad nedavno dovršene brze ceste.

Realizacija projekta povezivanja zračne i trajektne luke imala bi višestruke benefite, a vlak iznad ceste posljednja je ponuda na stolu, nakon što su Kaštelani odbili sve ostale trase kroz njihov grad.

„Ideju preko magistrale smo upravo mi kao grad Kaštela predlagali. Rekli smo ili podzemno ili nadzemno na stupove. Međutim u tom trenutku nam je rečeno da to nije prihvatljiva opcija”, rekao je gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović.

„Pet godina, može bit i sedam godina. Ako ne izaberemo varijantu bit će deset godina, ako nastavimo ovako odlučivati bit će petnaest godina, tako da, pitajte me kad odaberemo varijantu i kad ona uđe u prostorni plan”, kazala je Mirjana Čagalj, potpredsjednica HGK.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram