U tijeku izjašnjavanje po školama: 'Ne' ponudi, potplaćeni smo!

Vijesti 28. stu 201909:22 > 09:24
N1

U Osnovnoj školi Tituša Brezovačkog u Zagrebu, u četvrtak ujutro u tijeku je izjašnjavanje nastavnika o Vladinoj ponudi. Učitelji i profesori kažu u razgovoru za N1, da je njihov odgovor - ne.

“Ovdje je popis svih zaposlenih u našoj školi i upravo traje izjašnjavanje. Moj odgovor na ponudu Vlade je ‘ne’ zato što ne nude ono što smo mi tražili. Pitala bih ih zašto”, govori jedna od profesorica zagrebačke škole.

N1

Na upit boje li se da štrajk neće biti plaćen, profesorica kaže: “Iskreno, strah postoji, ali me neće spriječiti da se prestanem boriti za prava. Zapravo, gledam na to kao na zastrašivanje. Čini mi se da su to zadnji alati, oružje kojima će vršiti pritisak na nas ne bi li prestali ustrajati na našim zahtjevima.”

Sindikalna povjerenica OŠ Tituš Brezovački Blaženka Barišić Radoš osvrnula se na poteze ministrice obrazovanja Blaženke Divjak.

N1

“Gospođa Divjak je, s dužnim poštovanjem ipak političarka, njena agenda je jedno, naša agenda je poboljšati život prosvjetara, također i teta spremačica, gospođa kuharica, domara”, rekla je.

“Imamo svoje ciljeve, potplaćeni smo, a najobrazovaniji smo sektor u društvu. Ponuda nije prihvatljiva”, istaknula je Barišić Radoš.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.