Policija će kazneno prijaviti migranta kojeg je policajac upucao?

Vijesti 28. stu 201917:16 > 17:18
N1

Policajac je jučer na području Mrkoplja upucao migranta. Iz policije su danas javili da je došlo do opaljenja jer je migrant pružao aktivan otpor. Migrant je lakše ranjen.

Propucavanje se dogodilo jučer, a policija je o tome izvijestila danas navodeći da je migrant sam kriv za opaljenje pištolja.

Policija će podnijeti kaznenu prijavu protiv ilegalnog migranta

Kako danas neslužbeno saznaje Telegram, policija će podnijeti kaznenu prijavu protiv ilegalnog migranta koji je ranjen u okolici Mrkoplja.

Doznaju kako će migrant vrlo vjerojatno odgovarati zbog prisile prema službenoj osobi, odnosno policajcu kojeg je spriječio u obavljanju dužnosti.

VEZANA VIJEST

U riječkom KBC-u se ranije danas doznalo da je ozlijeđeni muškarac zadobio prostrjelnu ranu desnog ramena te da je sinoć operiran. Stanje mu je stabilno i izvan je životne opasnosti.

Priopćenje policije

Priopćenje policije o propucavanju prenosimo u cijelosti.

“Jučer, 27. studenog 2019. godine, u kasnim popodnevnim satima, na širem području Mrkoplja, policijski službenici PU primorsko-goranske, koji sukladno zaključcima sastanka predstavnika policije i lokalnih vlasti na navedenom području provode pojačane aktivnosti na suzbijanju nezakonitih migracija te prevenciji imovinskih delikata, zatekli su grupu nepoznatih osoba.

Tijekom policijskog postupanja, jedna od zatečenih osoba, u namjeri da spriječi policijskog službenika u obavljanju službene radnje, pružala je aktivan otpor i na taj način svojim djelovanjem prouzrokovala opaljenje iz vatrenog oružja policijskog službenika, kojom prilikom je došlo do posljedičnog zadobivanja ozljeda.

Osobi je odmah pružena hitna medicinska pomoć te je zbrinuta. Prema prvim neslužbenim informacijama radi se o lakšoj ozljedi”, stoji u priopćenju.

Na kraju dodaju kako se utvrđuju sve okolnosti pod kojima se događaj odvio, a prema njihovom priopćenju se čini da su već utvrdili način na koji je migrant upucan.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.