Škola prekinula štrajk: 'Roditelji su izvršili pritisak na nas'

Vijesti 29. stu 201907:11 > 07:13
N1

OŠ Marka Marulića Sinj na svojim je službenim stranicama objavila da u petak počinje nastava. Riječ je o prvoj školi u Hrvatskoj koja je prekinula štrajk i započela s radom.

“Jučer su kolege demokratski na glasanju odlučile kako će danas raditi, osam kolega je bilo za štrajk, a 30 za rad. Na kraju su svi odlučili da danas kreće nastava”, rekao je za N1 Marko Križanac, ravnatelj sinjske OŠ Marko Marulić.

Istaknuo je kako su zapravo roditelji ti koji su inicirali prekid štrajka.

“Bili su dio mozaika da škola danas radi, naime, prije dva ili tri dana, roditelji su se organizirali između sebe i doveli svoje prvašiće u školu. Učiteljica je bila u štrajku, no djecu smo zbrinuli. Nastavu je učiteljica počela idući dan”, objasnio je.

“Roditelji su, ajmo reći, izvršili mali pritisak na nas. Svi moramo gledati djecu i njihov interes. Ni kolegama učiteljima nije lako”, dodao je Križanec.

Kaže kako se nada da će dogovor Vlade i sindikata biti u interesu djece te da njihova škola neće imati problema s nadoknadama nastave.

“Smatram da sam u zavidnom položaju, većinu satnica sedmih i osmih razreda smo odradili i nećemo imati problema s nadoknadom nastave. Nadam se da će dogovor biti u interesu djece”, zaključio je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.