Učitelji odbili Vladu, reagirala Divjak

Vijesti 29. stu 201911:40 > 11:41
N1

Nadugo nakon što su sindikati objavili da su učitelji i profesori u velikom broju odbili Vladinu ponudu, priopćenjem je reagirala resorna ministrica Blaženka Divjak.

“Dijalog između Vlade i sindikata mora se hitno nastaviti zbog učenika koji su s današnjim danom izgubili petnaesti dan nastave, kao i zbog učitelja, nastavnika i ostalih zaposlenika koji su vrlo jasno poslali poruku nezadovoljstva nakon ponude Vlade. Na kocki je previše toga i zato treba pronaći hrabra i brza rješenja”, smatra ministrica obrazovanja BlaženkaDivjak.

Podsjetimo, Sindikat hrvatskih učitelja i onih zaposlenih u srednjim školama u petak u objavili rezultate referenduma na kojem su se učitelji izjašnjavali o posljednjoj ponudi Vlade.

Šef Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec kazao je: “U srednjim školama odazvalo se 14.046 zaposlenih. 12.491 se izjasnilo protiv ponude Vlade, što je 88,93 posto!”.

“Ne misle se cjenkati, to je poruka zaposlenih u obrazovanju Vladi”, kazao je.

Sanja Šprem iz Sindikata hrvatskih učitelja kazala je: “U OŠ izjašnjavanju je pristupilo 31.670 zaposlenika, izlaznost je bio 68,05 posto. 95,26 posto odbilo je ponudu Vlade!”.