"Ako se premijer zahvali ministrici Divjak na suradnji, zahvalio se i HNS-u"

Vijesti 29. stu 201912:30 > 12:31
N1

Predsjednik saborskog Kluba zastupnika HNS-a Milorad Batinić poručio je da, ako se premijer zahvali ministrici obrazovanja Blaženki Divjak, zahvalio se i HNS-u na suradnji“ te poručio da je dijalog između sindikata i Vlade jedino rješenje za ovu situaciju.

Istaknuo je da ministrica Blaženka Divjak ima punu podršku HNS-a, koji je ušao u koaliciju zbog provedbe obrazovne reforme.

“Reforma je u školama i ja tu ne vidim da bi itko imao dvojbu oko toga. U kriznim situacijama uvijek svi traže krivca, a ministrica Divjak i HNS su jedino krivi što je reforma u školama. Što se tiče njezine pozicije, ona je stabilna i to nije problem“, istaknuo je.

Na pitanje je li HNS spreman ostati u Vladi ako premijer zahvali ministrici Divjak na suradnji, uzvratio je da je HNS stvorio platformu za reformu obrazovanja.

VEZANE VIJESTI

“HNS i dalje čvrsto stoji, i stajat će, uz ministricu. Bilo bi čudno da jedan premijer smijeni najuspješnijeg ministra u svojoj Vladi smjeni. Ako se premijer zahvali ministrici Divjak, zahvalio se i HNS-u na suradnji“, rekao je Milorad Batinić.

Istaknuo je da nada još nije izgubljena, te da je dijalog jedino rješenje.

“Nadam se da će poziv uslijediti i da će se razgovarati, jer na ovakav način svi gubimo, prvenstveno oni kojima je škola najpotrebnija, a to su naša djeca. Ali jednako tako s ovakvim štrajkom gube i učitelji“, komentirao je Batinić rezultate sindikalnog referenduma.

Dodao je da se kroz kolektivno pregovaranje ne pregovara o koeficijentima, no, može se razgovarati o koeficijentima jer je Vlada ostavila prostor. Zaključak je bio da će se ići u reviziju svih koeficijenata u javnom sektoru, kazao je naglasivši da tu vidi priliku za predstavnike sindikata da se razgovara o koeficijentima.

Na pitanje što Vlada sada može s obzirom na to da sindikati žele da se pitanje koeficijenata riješi sada, Batinić je odgovorio da je uvijek moguć kad su obje strane zadovoljne ili kad nijedna nije zadovoljna. Treba težiti tome da nađu suglasje ili da se uopće ne dogovore i, po njemu, to je rješenje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram