Tko je spreman surađivati s Milanom Bandićem?

Vijesti 01. svi 201518:50 > 18:52
N1

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić dao je za N1 svoj prvi dulji intervju nakon izlaska iz Remetinca. U Novom danu izjavio je da je spreman na sve pa i na novu ulogu u Vladi, a voljan je surađivati i s lijevim i desnim strankama.

Milan Bandić brzo je zamijenio sudove i Remetinec sa svojim dobro poznatim aktivnostima. On radi i na Praznik rada dok mnogi tu sreću nemaju. U zagrebačkom Maksimiru priredio je veliku proslavu.
Odlučio se na još jednu borbu – onu parlamentarnu. A u njoj je spreman surađivati i s lijevima i s desnima.

“Sa svima treba surađivati tko je spreman sjesti za stol, zatomiti sujetu na dobrobit Hrvatske”, rekao je zagrebački gradonačelnik.

A sujete, tvrdi, nema nimalo. Svojim dojučerašnjim prijateljima i stranačkom šefu sve je oprostio. “Mržnja razara i ubija, oprost je smiraj duše, a zaborav gubitak identiteta”.

Ne zaboravlja ni Davor Bernardić, njegov bivši stranački kolega u SDP-u, a sada glavni oponent u Gradskoj skupštini. Oprezan je u prognoziranju moguće suradnje.

“Mi u SDP-u ćemo dogovarati koalicije predizborno, što će biti postizborno ja to zaista ne mogu komentirati budući da će se o tome razgovarati na višim tijelima stranke, možda najbolje da pitate predsjednika SDP-a”, kazao je Davor Bernardić, predsjednik zagrebačke Gradske organizacije SDP-a.

A Vesni Pusić koja je na Jarunu okupila svoje HNS-ove kako bi ojačala timski duh prije izbora suradnja s Bandićem izaziva samo podsmijeh.

“Milan Bandić ima neka druga oproštenja za tražiti, a ne ih samo davati. Što se HNS-a tiče, HNS radi za dobrobit Hrvatske cijelo vrijeme i spreman je koalirati s onima koji stoje na istoj poziciji i na istim vrijednostima. A drugi neka traže svoju političku sudbinu. Mi imamo što za pokazati, a svima drugima neka je sa srećom”, poručila je predsjednica HNS-a Vesna Pusić.

Gradonačelniku je Praznik rada bio sretan. Kako kaže, u ovih šest mjeseci puno je radio na sebi i naučio nešto o pravom prijateljstvu.

“Većinu bi toga zadržao, a nešto bi promijenio. Nisam ja nikoga nikad izgubio, možda su oni koji su se ponijeli kako ne treba izgubili Bandića”, zaključio je zagrebački gradonačelnik.

A onaj tko će mu biti politički prijatelj i partner morat će ga podržati u njegovim novim najavama izgradnje fontana, žičare na Sljemenu i novih prometnica. Zasad takvih nema, barem javno.

Više pogledajte u prilogu Elvira Mešanovića.