Sindikati zdravstva u Vladi se sastali s Plenkovićem i Kujundžićem

Vijesti 03. pro 201913:56 > 14:03
N1

Predsjednica Hrvatskog liječničkog sindikata, Renata Čulinović Čaić, i Krešimir Luetić, predsjednik Hrvatske liječničke komore u Vladi su održali sastanak s ministrom zdravstva, Milanom Kujundžićem i premijerom Andrejem Plenkovićem.

“Premijer je ponovno još jednom saslušao argumente koje iznose svi liječnici, koje smo zajedno Liječnički sindikat, Komora i Zbor iznijeli i imam dojam da je dobro upoznat s našom problematikom. Dogovoreno je da će Ministarstvo rada i Ministarstvo zdravstva zajedno sa svojim stručnim službama do sredine idućeg tjedna predložiti načine kako zakonski riješiti problem prava liječnika na pregovaranje, problem prekovremenih sati i rada liječnika po zakonu”, rekla je Čulinović Čaić.

Luetić je rekao da će cijeniti djela, a ne riječi o tome što će se napraviti. “Bitno je da smo čuli od premijera i ministra da će se ponuditi nekoliko rješenja”, rekao je Luetić. 

Kujundžić je ponovio da Vlada ima razumijevanje za probleme liječnika.

“Vlada kao cjelina i premijer imaju apsolutno razumijevanje za ono što traže liječnici, za težinu i specifičnost posla koji rade liječnici. Na tom tragu je održan i današnji razgovor. Što se tiče prekovremenih sati, nespretna interpretacija kako plaćati prekovremene nastala je 2013. i traje na Vrhovnom sudu pa ne mogu komentirati sudski postupak koji je u tijeku. Što se tiče reprezentativnosti statusa liječnika sigurno ćemo naći rješenje, ali što se tiče prekovremenih sati, više puta sam rekao da ne može biti drugačije vrednovan netko tko operira ujutro u 9 i onaj u 8 sati navečer”, rekao je Kujundžić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.