"Studenti iz Nigerije imali su vizu za Hrvatsku, policija ih je provjerila"

Vijesti 04. pro 201911:42 > 11:50
Žurnal.info

Naša reporterka Nina Kljenak razgovarala je s predstavnikom organizatora svjetskog međusveučilišnog prvenstva u Puli, Albertom Tanghettijem o slučaju nigerijskih studenata koji su uhićeni i završili u izbjegličkom kampu u Bosni i Hercegovini.

 Studenti su imali dvotjednu vizu za Hrvatsku tvrdi Tanghetti, koji kaže da ga je policija kontaktirala kada su studenti iz Istanbula sletjeli u Zagreb zbog provjere, a on im je potvrdio da je sve u redu.

VEZANE VIJESTI

 Naglašava da su studenti u Puli odsjeli u hotelu Veli Jože, da su na natjecanju zabilježili dobre rezultate u stolnom tenisu. Tanghetti tvrdi da su ga zvali iz kampa Miral i rekli da čekaju da putovnice dvojice studenata doputuju iz Hrvatske u BIH.

Podsjetimo, bosanskohercegovački portal Žurnal objavio je priču o dvojici studenata iz Nigerije koje je hrvatska policija, prema pisanju portala, 17. studenog otela i ilegalno protjerala u Bosnu i Hercegovinu.

Oglasili su se i iz MUP-a, poručivši da provjeravaju slučaj, no dosad su, kažu, utvrdili da 17. studenog nisu imali postupanja.

Kažu da hrvatska policija za studente nema evidentiran legalan izlaz iz Hrvatske te da ne zna okolnosti pod kojima su se oni našli u susjednoj državi.

“Dvojica nigerijskih državljana koji se spominju u medijima su se 16. studenoga prijavili u jedan zagrebački hostel da bi se 18. studenoga odjavili iz hostela i uredno podmirili svoja dugovanja, uzeli svoje stvari i dokumente te otišli u nepoznatom pravcu. Za njih nemamo evidentiran legalan izlaz iz Hrvatske te ne možemo dalje govoriti o okolnostima kako su se oni našli u BiH”, kazala je glasnogovornica MUP-a Marina Mandić.

Dodala je kako policija ispituje radi li se o još jednom pokušaju zlouporabe dolaska na sportska natjecanja.

Šef Sindikata policije, Dubravko Jagić, gostujući u N1 studiju uživo rekao je da nema šanse da je policija uhitila nekoga i poslala ga u BiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.