I MVEP se oglasio o studentima iz Nigerije

Vijesti 04. pro 201914:07 > 14:10
N1

Iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova oglasili su se vezano uz slučaj studenata iz Nigerije koji su završili u izbjegličkom kampu u BiH.

Konzularnom odjelu Veleposlanstva RH u Sarajevu se krajem prošlog tjedna telefonskim putem obratila muška osoba, koja je od osobnih podataka navela samo da je iz Nigerije te se nalazi u Sarajevu, a posjeduje vizu za ulazak u RH. Djelatnici su zamolili stranku da osobno dođe u Veleposlanstvo RH u Sarajevu kako bi se mogao napraviti uvid u dokumente koje posjeduje. Međutim, nakon tog telefonskog razgovora niti jedan nigerijski državljanin nije se više obratio Veleposlanstvu ni na koji način”, odgovorili su iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova na upit N1.

VEZANE VIJESTI

 Podsjetimo, nigerijski studenti tehničkog sveučilišta Owerri doputovali su u Zagreb kako bi sudjelovali na svjetskom međusveučilišnom prvenstvu u Puli.

Za bosanskohercegovački Žurnal ispričali su da su ih u Zagrebu hrvatski policajci stavili u kombi, dovezli do međudržavne granice i zajedno s nekoliko drugih osoba, vjerojatno ilegalnih migranata, potjerali u BiH. Pošto su protjerani preko granice stigli su do Velike Kladuše odnosno do kampa Miral.

Abia Uchenna Alexandro i Eboh Kenneth Chinedu se trenutno kao ilegalni imigranti nalaze u Bihaću.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.